Per què Intersindical Valenciana no ha signat l’acord de retallades

Intersindical Valenciana considera que aquest és un mal acord per al conjunt del personal de la funció pública de la Generalitat Valenciana. El nostre rebuig es basa en els següents aspectes.

Text de l'acord
La virtut de retallar

La virtut de retallar

Avala les polítiques de retallades en els serveis públics de la Generalitat, contra les quals es va mobilitzar el personal públic en 2012.

Les bondats del decret Vela

Les "bondats" del decret Vela

Legitima retroactivament el Decret Vela, i el presenta com a positiu i necessari. Això qüestiona la legitimitat de les mobilitzacions passades.

Ara, fins el 2015

Ara, fins el 2015

Prolonga les retallades salarials fins l’1 de gener de 2015. De moment. I introdueix el dubte sobre el cobrament de les extres de 2015, perquè només garanteix les de 2014.

Menteix

Menteix

Pretén fer-nos passar com a conquestes aspectes que no estaven en qüestió: paga extra, recuperació de la jornada del personal interí de la funció pública, pagament de l'estiu del personal interí d'educació, etc.

Personal del Consell

Personal del Consell

Torna a retardar la carrera professional del personal de l’Administració del Consell, ara a 2015 i només un 33%. Aquest govern s’havia compromés a posar-la en marxa en 2010.

Sexennis i carrera professional de Sanitat

Sexennis i carrera professional de Sanitat

Prorroga la recuperació del 100% a 2015 i el reconeixement a juliol de 2014. A partir de 2014 només recuperem un 25% del que havien furtat.

Prestació per incapacitat

Prestació per incapacitat

La regulació de les IT no depén de l’acord, que no especifica cap millora perquè omet els supòsits pels quals es cobraria el 100%. Està pendent de regulació en una Ordre.

Abdicació sindical

Abdicació sindical

Suposa la renúncia sindical a tota conflictivitat: el govern es garanteix una pau social falsa en l'àmbit de la funció pública fins a les eleccions autonòmiques i europees.

Antidemocràtic

Antidemocràtic

Ha estat signat sense consultar l'opinió del conjunt de treballadores i treballadors, que ja van rebutjar en referèndum al 2012 un acord millor en molts aspectes.


Per dignitat

Per dignitat

Volem el que se’ns va furtar i és nostre, ni més ni menys. És indigne acceptar un càstig que no ens mereixem, sense que els vertaders responsables de la crisi assumisquen la seua responsabilitat.


La qualitat dels serveis públics està en perill igualment

A més, les retallades van més enllà de les retribucions del personal i comprometen la qualitat del servei que oferim a la ciutadania. No s’aborda en l’acord cap mesura que mitigue la nostra sobrecàrrega de treball ni la desatenció que pateixen molts col·lectius que depenen de la nostra tasca: comunitat educativa, pacients del sistema sanitari i usuàries de l’administració.

Per dignitat

Per dignitat

El nostre argumentari

Descarrega't els PDF amb els nostres arguments contra les retallades. El tens en valencià i en castellà. Fes-ne difusió i debat-lo.