title


Ja n’hi ha prou!

El 23 de maig passarà a la història com el dia en què la comunitat educativa va reaccionar i va dir prou. Prou a les retallades, prou a l’empitjorament de les condicions laborals del professorat, prou a l’arraconament del valencià, prou a la segregació escolar, prou, en definitiva, als atacs sistemàtics d’aquest govern contra l’escola pública.

La vaga va ser un èxit. Una resposta contundent per part de professorat, famílies i alumnat a la gestió del conseller Rovira. La Plataforma per l’Ensenyament Públic ―de la qual forma part l’STEPV―, entitat convocant de la parada, va xifrar el seguiment en vora un 70%. Feia temps que no es produïa una jornada mobilitzadora així. Milers de persones van participar en les diferents concentracions i manifestacions que van tindre lloc de nord a sud de tot el País Valencià. Les principals es van convocar a Castelló, Port de Sagunt, València, Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, Petrer, Alacant, Elx i Torrevella. Més massives encara van ser les manifestacions que a la vesprada van recórrer els carrers de Castelló, Valencià i Alacant.

El govern valencià va tractar de menysprear la vaga. El mateix conseller Rovira, la vespra de la jornada, assegurava que no hi havia cap motiu per a convocar-la i que només responia a interessos polítics de les entitats organitzadores. Com si ell no haguera tingut cap responsabilitat en la gestió caòtica de la Conselleria d’Educació que, des de principi de curs, ha patit enguany tota la comunitat educativa: les desastroses adjudicacions d’inici de curs, el catastròfic transport escolar, l’anul·lació del concurs de trasllats 23/24 de secundària, la suspensió del pla Edificant, l’aplicació del segregador districte únic en el procés d’admissió de l’alumnat, les retallades en les EOI, infantil i primària o la mal anomenada llei de llibertat educativa, que marginarà el valencià en l’escola. De motius, com acabem d’enumerar, n’hi havia prou, inclús per a demanar-ne la dimissió.

Amb tot, els responsables de la Conselleria es desentenen d’aquest clam contundent contra la seua gestió. L’endemà mateix de la vaga van anunciar que denunciarien l’acord de plantilles docents signat el curs passat. Fet que es traduirà en una retallada de professorat, fet que constituirà un nou atac contra l’escola pública. S’esperen temps difícils, perquè aquest govern té un full de ruta ben clar que vol seguir i aplicarà qualsevol mesura, per dura que siga, sense negociar-la abans amb els representants legals del professorat.

Des de l’STEPV continuarem deixant-nos la pell pel professorat i per l’escola pública, com hem fet ―a pesar del que diguen― amb governs de tot signe polític. El curs que ve, si cal, amb més força encara.

VAGA/MOTIUS

Tot conduïa cap a la vaga

Si haguérem d’avaluar la gestió educativa del primer any de govern PP-VOX, la nota seria pèssima.

VAGA/CRÒNICA

Vaga massiva

La comunitat educativa es mobilitza per frenar l’atac a l’ensenyament públic amb nombroses concentracions i manifestacions

ENTREVISTA

“El PP deia que ampliaria l’ensenyament de llengües en les zones rurals i està fent tot el contrari”

El seu activisme contra les retallades en l’Escola Oficial d’Idiomes d’Utiel s’ha fet viral. Anna Oliver és la cap del Departament de Valencià d’aquest centre, que compta amb extensions a Requena, Bunyol i Xiva, i que es reivindica per no desaparéixer.

VAGA/TESTIMONIS

Sí al Valencià

Francesca Berenguer
Professora de Valencià (IES Hermanos Amorós de Villena)

VAGA/TESTIMONIS

Menys burocràcia

Josep Canet Ferrer
Director del CEIP Luis Vives de Quesa (La Canal de Navarrés)

VAGA/TESTIMONIS

Millors condicions laborals

Javier Ricó Sesé
Coordinador de Disseny Gràfic de l’Escola Superior de Disseny d’Alacant

VAGA/TESTIMONIS

Districte únic

Mara Vicent Palmí
Mestra i cap d’estudis del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent (Vall d’Albaida)


ACCIÓ SINDICAL

ACCIÓ SINDICAL

STEPV estudia accions legals contra la Conselleria per les retallades en les plantilles

L’acord afecta 5.000 docents per la tisorada que ara imposa el govern de PP i Vox.

ACCIÓ SINDICAL

Conselleria suspén el concurs de trasllats i deixa en l’aire la destinació d’11.000 docents

En la mateixa Mesa Sectorial del 30 de maig, els sindicats van viure una nova mostra de la disposició de la Conselleria.

ACCIÓ SINDICAL

La llei d’ensenyaments artístics ja és una realitat

Des de la confederació STEs-Intersindical s’hi han fet nombroses aportacions

ACCIÓ SINDICAL

La nova FP Dual, a punt d’aterrar a les aules amb punts foscos i molta dispersió normativa

El Ministeri d’Educació i Formació Professional, en el seu suposat afany de modernitzar l’FP, continua avançant en un model que afegirà més dificultats a les que ja arrosseguen històricament els estudis d’FP que solucions.


ENSENYAMENT PRIVAT

ENSENYAMENT PRIVAT

El Tribunal Suprem avala la compatibilitat de l’excedència i el permís de lactància per als docents de l’ensenyament concertat

STEPV posarà a la disposició de l’afiliació els serveis jurídics en cas que l’Administració els descompte els diners de la lactància

ENSENYAMENT PRIVAT

Contra l’odi, sí al Valencià!

Que trist és veure com un govern pot fer malbé la tasca que moltes persones han desenvolupat durant anys i anys per a aconseguir allò que teníem i que, a poc a poc, podem perdre. Ha costat molt, però en no res ho destruiran.


EL MORTER

No hi haurà un camí de roses

Article d’opinió de Joan Blanco

UNIVERSITATS

Algunes ombres sobre la regularització de la cotització a la seguretat social de les beques de recerca

La recerca a l’Estat espanyol ha estat sempre una activitat força incompresa. L’Estat mai no li ha dedicat les inversions necessàries per destacar davant d’altres països desenvolupats.


COEDUCART

La coeducació és el camí

La nostra organització sindical comparteix no només el feminisme sinó l’estima per la nostra professió: la docència.

INTERNACIONAL

L’estudiantat d’arreu del món es mobilitza contra el genocidi de Gaza

Els joves valencians han sigut els primers a prendre el testimoni de les protestes a l’estat espanyol.


ESCOLA SINDICAL DE FORMACIÓ MELCHOR BOTELLA

ESCOLA SINDICAL DE FORMACIÓ MELCHOR BOTELLA

La transformació digital a l’aula

ESCOLA SINDICAL DE FORMACIÓ MELCHOR BOTELLA

Per uns consells escolars municipals forts i participatius

STEPV organitza una sèrie de jornades formatives amb l’objectiu de posar en valor els CEM


EL SINDICAT DE BAT A BAT

EL SINDICAT DE BAT A BAT

Ensenyar, aprendre, aplicar per a transformar

Amb el lema “Ensenyar, aprendre, aplicar per a transformar”, de l’11 al 14 d’abril, més de cent seixanta persones delegades van abordar a Valladolid una àmplia diversitat de temes que preocupen les treballadores i treballadors de l’ensenyament de tots els nivells educatius.

EL SINDICAT DE BAT A BAT

La Conferència Internacional congrega una àmplia representació sindical per a debatre sobre educació

En el marc del congrés, es va celebrar una conferència internacional en què van participar nombroses organitzacions sindicals del món amb les quals STES-Intersindical manté relacions bilaterals o en forma part.


EXPERIÈNCIES

EXPERIÈNCIES

Aula didàctica Didín Puig: coneix una de les nostres donasses!

L’Aula Didàctica de Cultura Contemporània Didín Puig naix al si del programa d’Innovació Educativa de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, l’any passat, concebuda al municipi de Benimodo (Ribera Alta) amb l’objectiu de difondre i dinamitzar la figura de la periodista Didín Puig. Però, qui era Didín?

EXPERIÈNCIES

Fibonacci i la geometria sagrada a l’Educació Primària

Les matemàtiques no tenen per què ser difícils ni impopulars; més encara quan estan a tot arreu, i es fonen, per tant, amb la vida. Això ho sabem ben bé en la nostra escola, on, a més, tractem que no es quede ningú arrere en el treball i l’aprenentatge d’aquesta matèria.

EXPERIÈNCIES

Ràdio Mirantbò: llengua, estima i territori

Als albors del darrer curs, naixia entre els nyespros i barginges de Callosa d’en Sarrià, una nova forma d’entendre l’educació i la comunicació: veia la llum Ràdio Mirantbò, nom homònim de la nostra partida i escola. Un projecte educatiu que en el seua curta vida, ha sigut capaç de ser guardonat amb el premi Tirant Avant Audiovisuals, així com el premi Carme Miquel de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.


FENT CAMÍ

NATURA VALENCIANA

La desembocadura del Vinalopó en la cartografia històrica

«El acequia que don Manuel mandó facer»

PARAULES MENUDES I JOVES

Herba

Col·lectiu de Literatura Infantil i Juvenil Pep Sempere

EN PANTALLA

El métode farrer: les cartes del record

Direcció i guió: Esther Morente 
Producció: Ramiro Acero
Fotografia: Carlos Aparicio
Muntatge: Alfonso Suárez
Documental. Espanya, 2024


L'APARADOR

Literatura i cançons

#PrimaveraMusical

Rosa Sensat. Quan l’educació s’arrela a la vida

Xavier Besalú, Jordi Garcia, Teresa Julio, David Pujol, Maite Pujol, Antoni Tort, Isabel Vilafranca


EN MEMÒRIA

Una vida fidel al poble

L’1 de juny l’STEPV va organitzar un acte en memòria del nostre company, mestre i amic Honorat Ros i Pardo. Una persona compromesa amb la seua gent i la seua terra que ens va deixar el passat 1 de novembre.

CONTRAPORTADA

Una caminada per a reivindicar la llengua i el territori

Unes 150 persones van participar en la primera “Travessa per la llengua” entre Fanzara i Argeleta organitzada per la confluència -NOS