PISA, fracàs, reformes

PISA, fracàs, reformes

Article de Ma. Ángeles Llorente sobre els informes PISA, el fracàs escolar i la reforma educativa. Publicat en l'Allioli 254.

Accedeix »

“L’Església mai no en tindrà prou, és insaciable”

“L’Església mai no en tindrà prou, és insaciable”

Entrevista amb Raquel Ortiz, coordinadora de València Laica. Publicada en l'Allioli 254.

Accedeix »

Dóna un colp de mà per l'escola pública

Campanya del Sindicat per la dignificació de la tasca docent.

Accedeix »


El decret de plurilingüisme està creant més danys que beneficis en el sistema educatiu

Aquest decret no garanteix el compliment dels objectius per als quals hauria de servir, que són el coneixement en igualtat de les dues llengües oficials més l’adquisició d’una llengua estrangera.


Responsabilitat social de l’escola concertada

Si a Espanya no hi hagués ensenyament concertat privat, els resultats acadèmics i educatius serien millors. Un article de Josep Vicent Bataller, de la Federació de MRPs.


Anàlisi crítica de la LOMQE Itineraris, revàlides, segregació, mercantilització.

Estem davant de la nova versió de l’avantprojecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa que el ministre Wert ha manat redactar als seus assessors, perquè quede palés que ell també vol fer la seua aportació a la dinàmica de mentides i fal·làcies que últimament es difonen pertot arreu. Ma. Ángeles Llorente ens una anàlisi en profunditat.


Una reforma classista, segregadora i mercantilista Text aprovat pel Consell Nacional d'STEPV.

El Ministeri d’Educació de José Ignacio Wert es proposa dur a terme una reforma educativa que, d’una banda, suposarà la legitimació d’una política de retallades d’inspiració neoliberal i, de l’altra, la reinstauració d’un model ideològic d’escola esbiaixat, classista i segregador. I tot això sense el necessari debat democràtic i la cerca del consens amb la comunitat educativa.

LOMQE