Oposicions

STEPV critica la gestió de les oposicions

Errades en els criteris d’avaluació, incertesa de les persones aspirants amb diversitat funcional, publicació continua de correccions d’errades o de modificacions del calendari han estat una constant aquests darrers dies

dilluns 17 maig 2021 13:59 h

Aquests darrers dies estem assistint a un esperpent quan a la gestió de les oposicions per part de la Conselleria. Cada dia ens emportem alguna sorpresa en la web de la Conselleria o en el DOGV: correccions d’errades de la convocatòria, modificacions del calendari previst d’inici de les oposicions (del 15 de maig al 22), de la presentació de les programacions didàctiques (de l’1 de juny al 8 de juny), llistats d’exclosos amb centenars de persones, canvis en els tribunals, criteris d’avaluació amb errades, canvis d’ubicació d’alguns tribunals, incerteses quant a les adaptacions de les persones aspirants amb diversitat funcional (encara no resoltes).

Tot això ratifica el posicionament del Sindicat respecte a la convocatòria de les oposicions aquest curs: no convocar-les

Aquestes modificacions constants, especialment quan es produeixen a pocs dies de l’inici de les oposicions, només que contribueixen a crear més incerteses, inquietuds i intranquil·litat a les persones que s’hi han de presentar. Les oposicions són un procediment molt seriós, ja que és un procediment molt competitiu, que requereix molta concentració i molta tranquil·litat. I aquest ha sigut un curs en què precisament no s’ha tingut cap de les dues coses. La pandèmia no ha permés que el professorat es concentre en les oposicions, perquè havien de dur endavant el curs més complicat de la història recent, tant el professorat interí com el de carrera membre dels tribunals.
Tot això ratifica el posicionament del Sindicat respecte a la convocatòria de les oposicions aquest curs, al marge de l’opinió que té STEPV sobre el model d’oposició i sobre la problemàtica del professorat interí en frau de llei, que les oposicions no soluciona. Enguany no era el curs per a convocar aquestes oposicions.
STEPV estarà atent al desenvolupament de les oposicions que s’iniciaran el pròxim dissabte 22 de maig i acudirem al màxim de tribunals possibles per fer-ne el seguiment i resoldre qualsevol dubte o situació que es puga presentar.

Cronològicament, l’evolució de les oposicions ha sigut així:

Convocatòria
26/11/2020: publicació de la convocatòria d’oposicions.
22/12/2020: primera correcció d’errades.
12/01/2021: segona correcció d’errades.
14/05/2021: ordre que revoca parcialment l’ordre de convocatòria de les oposicions, per ajornar al 8 de juny la presentació de la programació didàctica, prevista per a l’1 de juny.

Admesos i exclosos
15/02/2021: publicació del llistat provisional de persones admeses i excloses.
28/04/2021: publicació del llistat definitiu. S’exclouen 1383 persones més que en la llista provisional.
30/04/2021: correcció d’errades de la llista definitiva per a modificar l’inici de les oposicions del 15 al 22 de maig.

Tribunals
29/03/2021: publicació dels tribunals.
13/04/2021: correcció d’errades de la publicació dels tribunals.
12/05/2021: modificació de la ubicació d’alguns tribunals.
13/05/2021: publicació de nous tribunals d’oposició.

Criteris avaluació

8/05/2021: publicació en el web de Conselleria dels criteris d’avaluació que, després de les queixes de moltes persones aspirants, estan en revisió, i cada dia es van publicant modificacions a pocs dies de les oposicions.

Etiquetat com a

oposicions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR