Polítiques educatives

STEPV sol·licita una reunió al conseller Marzà per a traslladar-li les propostes sindicals

En la petició d’entrevista s’adjunten els temes que proposa tractar el Sindicat en aquesta legislatura

divendres 28 agost 2015 11:18 h

STEPV ha registrat aquest matí en la Conselleria d’Educació una sol·licitud d’entrevista amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, el més prompte possible per a tractar diferents propostes que el Sindicat té intenció de negociar amb la Conselleria d’Educació durant aquesta legislatura.

Intersindical Valenciana ja s’ha reunit amb els consellers de Justícia i Administracions Públiques i d’Economia

Aquestes propostes ja es van presentar als partits polítics durant la campanya electoral però encara no hem tingut l’oportunitat de traslladar-les directament al conseller.
De fet, Intersindical Valenciana, de la qual STEPV en forma part, s’ha entrevistat durant el mes de juliol amb els consellers d’Economia i Justícia i Funció Pública, per a traslladar les propostes de la Intersindical en aquests àmbits.
Adjuntem ací les propostes que sol·licita tractar STEPV amb el Conseller d’Educació:

PROPOSTES DE STEPV DURANT LA LEGISLATURA

Ensenyament públic no universitari

a) A tractar durant el curs 2015/16:
Reversió de totes les mesures de retallades en el sistema educatiu. En concret:
- Ràtios, càrrega lectiva, substitucions (derogació del DECRET 73/2012, de 18 de maig, del Consell, pel qual es determinen les condicions d’aplicació del Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització del gasto públic en l’àmbit educatiu no universitari a la Comunitat Valenciana (DOCV 21/05/2012), baixes (derogació del DECRET LLEI 6/2012, de 28 de setembre, del Consell, de desplegament i aplicació de les disposicions incloses en el títol I i disposicions concordants del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat).
- Anul·lació del districte únic (article 5 ORDE 14/2013, de 4 d’abril d’admissió alumnat, DOCV 11/04/2013).
- Paralització de l’aplicació de la LOMQE al PV.
- Negociació de la recuperació i millora de les plantilles de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius.
- Recuperació del poder adquisitiu del professorat.
- Nou decret de plurilingüisme que situe el valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament.
- Aturada de processos de privatització (CIS, concertació...) i negociació de nous criteris d’admissió d’alumnat.
- Concurs de trasllats: oferta de totes les vacants del sistema.
- Pressupostos educatius, que tendisquen a arribar al 7% del PIB.
- Pla de construcció de nous centres públics urgents.
- Negociació de la jornada continuada.
- Posada en marxa d’una política de beques i ajudes per a garantir la gratuïtat de l’ensenyament en totes les etapes educatives.

b) Durant la resta de la legislatura:
- Establiment de la xarxa pública que atenga tota la demanda en totes les etapes educatives, incloent-hi 0-3 anys.
- Negociació d’un nou ROF en totes les etapes educatives i plantilles d’SPES, Adults, EOI i Ensenyaments Artístics.
- Millora de les condicions laborals del professorat (permisos, llicències, jornada, tasques burocràtiques, retribucions, salut laboral, conciliació, dotació de personal d’administració, etc.).
- Formació: plans de formació que atenguen les necessitats del professorat.
- Mesures per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes (figura de coordinador/a d’igualtat a tots els centres educatius, prevenció de la violència masclista, etc.)
- Nova normativa d’atenció a la diversitat.

UNIVERSITATS
- Potenciació de les universitats públiques valencianes, que són les úniques que poden impulsar la igualtat d’oportunitats i l’anomenat ‘ascensor social’.
- Pagament del deute que la Conselleria manté amb les universitats, que contribueix a la precarietat econòmica en què es troben les universitats públiques, que perjudica el conjunt de la societat valenciana.

Etiquetat com a


Comentaris

Sandra Fayos Navarro

29 agost 2015 / 00:40 h

Hola, companys!

Seria possible afegir als punts de la reunió el tema del valencià a les EEOOII? Es va quedar pendent pel juliol.

Gràcies!


STEPV

29 agost 2015 / 16:30 h

En juliol la Conselleria es va comprometre a treballar el tema. Cap problema en recordar-li-ho.
Gràcies


Loreto Alcantara Creus

01 setembre 2015 / 16:21 h

Trobe que seria interessar afegir la transparència en els criteris per a la concessió de les comissions de servei i/o la substitució per un “concurset” per a funcionaris.


Jose Ramon Torres Baldovi

03 setembre 2015 / 08:50 h

Crec que falta com a punt important el sistema d’accés sobretot en el que es refereix a les oposicions ja que el marc legislatiu ofereix possibilitats (composició dels tribunals, barems, etc.) de millora mentre a nivell estatal no es mamprenga una modificació més a fons del sistema.


Francesc Camarasa Galan

03 setembre 2015 / 08:51 h

S’hauria d’incloure el “complement de destinació” dels mestres de PT als IES.
Tot i no ser un col·lectiu nombrós i, no afectar a tots, és un desficaci arbitrari, un greuge comparatiu de l’alçada d’un campanar amb l’únic propòsit de fer mal, de sembrar malestar en l’ensenyament públic.
Pense que té fàcil solució amb voluntat política.


Lidia

03 setembre 2015 / 17:57 h

Hola companys! Els docents dels centres d’educació especial voldríem que l’STEP acudira més sovint a recollir les nostres necessitats i propostes, ja que som els grans oblidats del sistema educatiu i tenim unes condicions i un alumnat complicats. No ens sentim representats en la lluita sindical.


Alicia Marti Climent

04 setembre 2015 / 18:27 h

Loreto, des de sempre exigim l’oferta de totes les vacants del sistema en el concurs de trasllats, la qual cosa comportaria un canvi en el funcionament de les comissions de serveis. Ho tenim ben present i hi insistim cada any.


Alicia Marti Climent

04 setembre 2015 / 18:32 h

Lidia, només has de contactar amb la persona permanent de la teua zona i demanar-li que vaja a fer una assemblea informativa.  I, com totes les persones, participar a les assemblees del Sindicat i exposar les teues reivindicacions.


Alicia Marti Climent

04 setembre 2015 / 18:35 h

Jose Ramon, l’ingrés a la funció docent està basat en el Títol III, l’accés entre cossos en el Títol IV, i l’adquisició de noves especialitats en el Títol V del Reial Decret 276/2007 de 23 de febrer (BOE núm. 53, 02/03/2007). Hi ha molt poc de marge autonòmic. Sobretot es tracta d’una qüestió que cal plantejar a nivell estatal i ho tenim ben present. Gràcies.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR