Meses de negociació

La Conselleria es ratifica en la seua proposta d’estabilitat de les plantilles

Les persones adjudicades enguany optaran a repetir plaça, i a partir del curs que ve estaran dos cursos en el lloc

Imatge de la campanya de STEPV per la negociació de les plantilles

dijous 16 febrer 2017 19:20 h

Malgrat l’opinió contrària dels sindicats a aplicar per al curs que ve la proposta de la Conselleria que el professorat adjudicat aquest curs amb vacant (desplaçats, suprimits, en comissió de serveis, en pràctiques i interí) opte a repetir el centre el curs que ve, la Conselleria ha decidit posar dur endavant la proposta. En el cas de les vacants adjudicades al professorat interí només afecta a les que es van ofertar en juliol i en la primera adjudicació de setembre abans de començar el curs escolar.

Per a les adjudicacions de juliol de 2018, tot el professorat adjudicat romandrà en el lloc durant els dos cursos següents

Per tant, el professorat afectat que opte per continuar en el lloc actual el curs que ve haurà de sol·licitar-ho quan la Conselleria active aquesta possibilitat. Igualment, ho haurà de fer qui no vulga continuar el curs que ve i opte a participar en les adjudicacions de juliol de 2017, com fins ara.
La Conselleria, a més, ha avançat que per a les adjudicacions de juliol de 2018, tot el professorat adjudicat romandrà en el lloc durant els dos cursos següents, igual que passa amb els funcionaris de carrera adjudicats en el concurs de trasllats. En aquest cas, no hi haurà opció a optar continuar o no en la plaça durant el segon curs.
Cal remarcar que el professorat interí no té garantida la continuïtat durant dos cursos de la plaça actual, ni els dos cursos següents, ja que les places que ocupa aquest col·lectiu continuaran ofertant-se en el concurs de trasllats, comissions de serveis, etc.
Aquesta possibilitat s’oferirà en les adjudicacions de juliol i en les primeres de setembre, abans de començar el curs escolar. La resta del professorat adjudicat posteriorment no podrà optar a romandre en el centre durant dos cursos i haurà de participar en les adjudicacions de juliol cada any.
Per a STEPV la millor solució per a garantir l’estabilitat de les plantilles passa per negociar les plantilles de totes les etapes educatives (encara s’apliquen les ordres de plantilles retallades per l’anterior administració), activar la possibilitat de romandre dos cursos en les places catalogades com a de difícil cobertura i ofertat totes les places del sistema en les adjudicacions de juliol. D’altra manera es veurà alterada l’ordenació de les actuals borses de treball.
També s’ha parlat, en una reunió de treball posterior sobre l’OPO, de la proposta de consolidació del professorat interí presentada per STEPV en els processos selectius. STEPV exigia una explicació argumentada a la negativa de la Conselleria d’abordar el tema en la Mesa Sectorial per manca de competència, segons afirmava el Secretari Autonòmic d’Educació. La Conselleria ha contestat que estan preparant un informe jurídic per a abordar pròximament en una nova reunió.
En el grup de treball també han informat de les característiques de les proves pràctiques de les oposicions d’art i disseny així com dels requisits i del barem de mèrits. STEPV ha tornat a condicionar la convocatòria d’aquestes oposicions, previstes per a juliol de 2017, a l’activació dels processos de consolidació que ha proposat el Sindicat.


Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

17 febrer 2017 / 00:36 h

Me parece esta propuesta de Conselleria buena en cuanto a intenciones pero desastrosa en cuanto a implementación.  En primer lugar,  el ponerlo en marcha con carácter retroactivo,  puesto que ya afecta a la adjudicación de julio del año pasado,  crea un agravio comparativo para personas de la bolsa cuyas preferencias en la adjudicación podrían haber cambiado drásticamente de haber sabido esta propuesta.  Sin ir más lejos,  mi caso,  pero me puedo imaginar cientos de casos afectados.  Yo decidí optar en las preferencias por plazas itinerantes por mi zona de residencia. Fui adjudicado con una plaza creada este año de forma coyuntural entre dos centros pero muy posiblemente el curso que viene no existirá. Con lo cual ya resulto agraviado por no poder tener la oportunidad de repetir.  Además también me veo agraviado porque de haber sabido que se iba a poner en marcha esta medida,  hubiera quitado la opción de itinerante y hubiera decidido esperar por una plaza “normal”  que me hubiera compensado aunque hubiese tenido que ser más lejos (si bien incluso en la siguiente adjudicación podría haber sido más cerca). 
Además,  hay un exceso de arbitrariedad dejando más la medida a merced del azar que a la prioridad que se ha ganado uno en la bolsa (a base de años de esfuerzo, no olvidemos).  Para minimizar esto se debería prestar atención a:
-hacer un verdadero esfuerzo en sacar a primera adjudicación todas las vacantes posibles,  poniendo en funcionamiento un adecuado sistema de comunicación y gestión entre centros educativos y provisión de puestos de trabajo de Conselleria,  para que realmente se respete la posición en bolsa, y no ocurra lo de siempre,  que se te queda cara de tonto cuando decides coger una plaza aunque sea lejos por lo de que “más vale pájaro en mano…” y a la siguiente adjudicación va y le sale al de detrás tuyo una vacante al lado de tu casa, y encima por si no querías caldo,  dos tazas,  no solo no la cojerás este año,  sino que al que viene tampoco,  porque el de detrás tiene la oportunidad de continuar un año más.
-dejando bien optimizado el punto anterior,  para las adjudicaciones del próximo curso sí que estaría bien que se hiciese porque todos sabemos ya desde el principio “las reglas del juego” eliminándose el agravio de hacerlo retroactivamente como parece ser que es la intención.
-por otro lado,  sigamos con las arbitrariedades: porque este curso sí que te permiten la opción de seguir,  y ya para siguientes cursos eliminan esta optatividad? Pasamos de un derecho a una obligación. Las circunstancias de la vida de una persona pueden cambiar, máxime tratándose de un interino,  con una vida “de trotamundos” y puede que lo que un año te convenga por tu residencia provisional,  al año siguiente no lo sea. Con lo cual creo que es fundamental lo de permitir la opcionalidad.
- también,  si se quiere estabilidad,  porque tener que limitarlo a dos años?,  y no hacerlo indefinido,  mientras que la plaza no sea adjudicada a un funcionario de carrera? Estoy harto de ser persona de paso en los centros,  y que cada año sea una vuelta a empezar. Y por encima de todo pedagógicamente es un desastre,  porque nunca puedes observar la evolución de tus alumnos a lo largo de los cursos.
-por otro lado,  lo que no puede ser,  si realmente buscamos estabilidad,  es que esté supeditada a que un funcionario de carrera decida quitarte la plaza.  Al menos debiera estar asegurada la continuidad por un número de cursos determinado minimo, sin posibilidad de que te quite la plaza nadie. Si no,  volvemos a la arbitrariedad y al azar.

Por favor,  esto es más serio de lo que parece y exige debate e implicación de los sindicatos en pos de la estabilidad del interino,  pero no a costa de la arbitrariedad,  del azar,  y de saltarse el orden en la bolsa. Espero respuestas y apoyo a lo dicho para que se medite y haga bien hecha la puesta en marcha de esta medida por parte de Conselleria y sindicatos. Gracias.  Salud.


Sandra Fayos Navarro

17 febrer 2017 / 10:18 h

Companys i companyes,

Pense que el company que ha fet el comentari anterior té tota la raó. Però, a més, vull plantejar un dubte: per exemple, jo enguany tinc una vacant a mitja jornada en una escola i decidisc que el curs que ve hi vull continuar, però Conselleria decideix ampliar-la a jornada completa. Continua sent per a mi la vacant? Hi puc renunciar si no em convé?

Gràcies de bestreta.


STEPV

17 febrer 2017 / 10:30 h

Hola Alejandro
Precisament això és el que vam demanar: que no s’aplique enguany i més temps per a pensar-ho, perquè es canvien les regles del joc a meitat partida.
Però la Conselleria està convençuda que és una mesura beneficiosa per al sistema educatiu malgrat que puga afectar al professorat en els termes que has comentat.
Esperem que oferten totes les places en juliol per minimitzar l’impacte negatiu de la proposta. Estarem pendents del tema.


Alejandro Vazquez Felipe

17 febrer 2017 / 11:07 h

Sí compañeras,  pero por lo lo que tengo entendido, todavía estamos en fase de propuesta y no hay nada definitivo.  Por eso resulta fundamental el papel del sindicato en la mesa de negociación,  teniendo en cuenta todos los puntos que he expuesto (y seguro que más que he pasado por alto) si es que estamos en ello de acuerdo.  Gracias.  Salud.


STEPV

17 febrer 2017 / 13:56 h

A partir d’ahir ja deixa de ser una proposta i serà definitiu. La Conselleria ha pres aquesta decisió i la durà endavant, encara que tots els sindicats de la Mesa Sectorial no hi estem d’acord.


Gloria Agustina Segarra

17 febrer 2017 / 14:52 h

M’agradaria saber si en algun moment s’ha contemplat la possibilitat de no obligar al funcionariat en pràctiques i en expectativa a ser adjudicats d’ofici com passa a Catalunya. I quina ha estat la postura del sindicat al respecte.

Crec que l’estabilitat de les plantilles s’aconsegueix traent més places a les oposicions i al concurs, no obligant als funcionaris en pràctiques i en expectativa a agafar places d’ofici lluny de les seues famílies mentre el col•lectiu interí té la possibilitat d’estar dos anys al costat de sa casa sense haver obtingut plaça a les oposicions. Que conste que no tinc res en contra dels funcinaris interins, ja que he sigut interina uns quants anys però considere que no és un sistema just.
Pel que fa a l’últim comentari de Alejandro Vázquez, ho estàs plantejant seriosament? Creus de veritat que és just que un company adjudicat d’ofici a la Vega Baja no puga concursar a una plaça ocupada per un funcionari interí? Les interinitats haurien de ser places provisionals i ser catalogades tan aviat com siga possible per a estabilitzar les plantilles.


Marta Herreras Higon

17 febrer 2017 / 17:28 h

El que és vergonyós és que Conselleria porte endavant una proposta sense el suport dels sindicats. Jo també pense que és una mesura atractiva i positiva, però s’ha de debatir, pensar i arribar a acords; a meitad de curs de manera apresurada i sense el suport dels sindicats és la manera de fer del passat gobern. Sincerament, m’esperava més d’este gobern i del senyor Marzà, ja que fins fa poc era mestre; doncs res, si continua així potser torne prompte al seu centre. NO es pot gobernar la conselleria d’educació sense arribar a acords amb la comunitat educativa.


Alejandro Vazquez Felipe

18 febrer 2017 / 20:57 h

Estimada compañera Gloria,  ni mucho menos es mi intención, defendiendo los derechos de mi colectivo de interinos perjudicar los intereses del colectivo de funcionarios de carrera.  Aquí todos remamos en el mismo barco y no es cuestión de crear cismas sino de luchar juntos por mejorar la situación de .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic). Por supuesto que me parece injusta la situación de gente que se ha sacado plaza y le toca hacer peregrinaje por la comunidad. Pero también veo injusto que repitiéndose año tras año las mismas vacantes en las adjudicaciones de interinos, que eligen con posterioridad a las adjudicaciones de funcionarios de carrera, y por tanto se tratan de plazas dejadas pasar por este último colectivo, no tengamos los interinos la posibilidad de mantener esa vacante un mínimo de tiempo como para poder asegurar una estabilidad en los centros, en beneficio de todos, tanto del centro, como del profesor, como del alumnado, puesto que ya conoces el centro, su idiosincrasia y sus alumnos. 
Otra cosa en la que seguro estamos de acuerdo es que es ilógico que Conselleria no arbitre medidas para favorecer la conciliación de la vida laboral con la personal, de todos, sacando todas las plazas a adjudicación en el momento que se han de sacar, e implementando un sistema de permutas, que con los medios informáticos de hoy en día sería sumamente fácil de poner en práctica, entre otras medidas.


Sara Jiménez Ruiz

19 febrer 2017 / 09:45 h

Bon dia,jo també tinc un dubte respecte a l’estabilitat de plantilles. En quant al tema de comissions de servei, ja sabeu que ara mateix són molt transparents perque funcionen amb un sistema de barem,  aleshores pregunte, si demane una comisssio per al curs que ve i resulta que quan aplegue el moment, tinc mes punts que un company amb comissió actualment,eixa plaça seria per a mi?o per al company?
Es un tema que cal tindre en compte perque el barem esta per anar per dalt o per baix en el llistat de prioritat i, per tant, adjudicar-te una plaça de la qual tens preferecia.
Gràcies


Gloria Agustina Segarra

19 febrer 2017 / 17:08 h

Estic d’acord amb tu, Alejandro, en què hem d’ anar tots a una. Però la proposta que fas de no treure les places a concurs per tal d’estabilitzar les plantilles d’interins no és anar a una. El sistema de permutes crec que seria bona opció per a tots, així com el “concursillo” que es duu a terme a altres comunitats. En eixe cas, les vacants resultants sí que serien les que els funcionaris de carrera no volen. Cal recordar que ara només els funcionaris de carrera en comissions de serveis, en pràctiques o en expectativa poden optar a les vacants de juliol. La resta, han d’estar al seu destí definitiu, encara que siga a miler de km. de les seues cases…Per tant, les vacants ocupades per interins no són les que els funcionaris de carrera “han deixat passar”, com tu dius…

En fi, jo només volia saber la postura del sindicat al respecte, no crear discussions “inútils"entre companys…


STEPV

20 febrer 2017 / 13:00 h

Sara, la gent que té ara comissió de serveis i opta a prorrogar el curs que ve la plaça, mantindrà eixa plaça, encara que tu demanes la comissió de serveis i tingues més puntuació. Eixe és un dels motius pels quals ens hem oposat a la mesura, ja que es canvien les normes.
La Conselleria ha decidit aplicar el criteri que s’aplica en el concurs de trasllats a tots els col·lectius, però una vegada la gent ja ha estat adjudicada, que és el que nosaltres nosaltres hem criticat.


STEPV

20 febrer 2017 / 15:24 h

Gloria, el reial decret del concurs de trasllats regula l’adjudicació d’ofici al professorat en pràctiques i provisional. És una normativa estatal, per tant i en principi, d’obligat compliment per a totes les administracions autonòmiques.


Alejandro Romero Soriano

20 febrer 2017 / 16:56 h

Buenas tardes,
Yo también me siento perjudicado por la arbitrariedad y retroactividad de la medida, y me gustaría saber el departamento al que debo dirigirme para exponer mis quejas en Consellería.
Muchas gracias.


Juan Carlos Martinez Mollà

21 febrer 2017 / 20:53 h

Bona vesprada,
¿Com afectaria la consolidació de professorat amb vancant itinerat i reducció de jornada desde juliol?
Gràcies


STEPV

22 febrer 2017 / 19:32 h

Alejandro, acabem d’anunciar que presentarem un recurs quan es regule el tema. De moment, si voleu queixar-vos per la mesura es pot adreçar un escrit a l’atenció de la Direcció General de Personal de la Conselleria d’Educació.
Juan Carlos, qualsevol vacant de juliol entra en l’opció de repetir centre, mentre es mantinga en les mateixes condicions, clar. Si per alguna d’aquelles canvien les condicions (per exemple, que passe a jornada concreta) caldrà veure què decideix conselleria respecte a optar un curs més a eixa plaça. Ho preguntes per això?


Gloria Agustina Segarra

22 febrer 2017 / 22:24 h

Si és una normartiva estatal i d’obligat compliment per a totes les administracions autonòmiques, per què a Catalunya no s’aplica?


Francisco Varo Gomis

25 febrer 2017 / 23:55 h

EL MEU SINDICAT QUE PAGUE…..CONEIXEMENT…Això no pot ser a meitat de curs.Jo soc itinerant per a ser tutor del meu poble amb 6 hores…....però tinc 20 repetidors aleshores els pares contents, la direcció no son.????????????les altres 12 hores en altre institut. EL ANY QUE BE VOREM.AIXÔ NO POT SER. CONEIXEMENT SINDICAT


Sara Jiménez Ruiz

27 febrer 2017 / 06:26 h

Bon dia,en quan als mestres suprimits que fem amb ells?aquests tenen el privilegi de ser els primers a escollir plaça en juliol, ja que foren suprimits del seu lloc de treball, privilegi que va a desapareixer perque el nombre de places al que podran optar sera molt menor ja que la majoria estaran ja “ocupades” pels mestres interins,comissions etc i a juliol ni apareixeran eixes places al llistat de vacants que solen ixir…ahi que farà la conselleria? Peque algo tindrà pensat per a ells!!!!
Este col.lectiu deu seguir siguent privilegiat sí o sí.
Per no parlar del mestres suprimits d’ educacio fisica,crec q son els mes perjudicats. El projecte plurinlingüe afecta a aquesta assignatura i ja els directors i la conselleria catalogaran aquestes places amb el famós B2,una opció mes perque aquests mestres no repetixquen plaça el curs q ve o posteriors si no cumpmixen aquest requisit,cosa complicada de moment…


STEPV

28 febrer 2017 / 10:49 h

Precisament per les casuístiques que comenteu i altres estem insistint en què no s’aplique per a enguany i ho recorrerem jurídicament si la Conselleria ho aplica ara.


Alejandro Vazquez Felipe

24 febrer 2018 / 11:25 h

Hola, vuelvo a esta noticia del año pasado, porque qué yo sepa sigue siendo de aplicación el mismo decreto. En esta noticia nos decíais que los interinos con vacante podremos optar, si así lo deseamos, a repetir en el centro por un curso más. Sin embargo me llegan noticias, y creo que así está en el borrador del acuerdo de estabilidad, que en lugar de ser optativo, se convierte en obligación. Es decir, quien ha tenido vacante este curso, deberá repetir con la misma vacante el curso que viene. Por favor, aclarad este punto porque es importante. No se puede tolerar que te vuelvan a “cambiar las reglas del juego durante la partida”, como ya quisieron hacer el curso anterior con la medida de repetir curso. Gracias.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR