Meses de negociació
Mesa Sectorial sobre la regulació de la fase de pràctiques de les oposicions 2024
El Sindicat ha fet una sèrie de propostes per a millorar les pràctiques
La fase de pràctiques és una prova més de les oposicions
Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre la resolució de la fase de pràctiques que han de realitzar les persones que han superat el concurs oposició del cos de mestres del curs passat. Les pràctiques són una part més del procediment selectiu i part indispensable per a ser nomenat posteriorment funcionariat de carrera en el BOE.
STEPV ha demanat l’ampliació dels casos que donen lloc a la reducció del temps efectiu de la fase de pràctiques a 3 mesos
El Sindicat ha realitzat una sèrie d’esmenes a l’esborrany, tot i que cal tenir present que el marc normatiu de la fase de pràctiques ve determinat pel RD 276/07, com ocorre en les proves o el barem de les oposicions.
De manera prèvia, el Sindicat ha demanat l’exempció de la fase de pràctiques de totes aquelles persones que acrediten tindre un mínim de serveis de prestats com a funcionari interins en el mateix cos i especialitat. Conselleria ha contestat que no és viable per formar-ne part del procediment selectiu i que requeriria d’una modificació del RD.
D’altra banda, considerem que l’avaluació dels aspirants per part d’Inspecció Educativa podria obviar-se. Les persones aspirants ja han estat avaluades per funcionaris de carrera de la mateixa especialitat en el concurs oposició i aquest curs ho seran tant pel tutor o tutora com per la direcció del centre. Entenem que Inspecció sols hauria d’intervindre en cas de necessitat i de manera extraordinària, és a dir, davant d’avaluacions negatives o queixes de les famílies. Conselleria insisteix a dir que no suposa una sobrecàrrega per al cos –qüestió que el Sindicat posa en dubte– i que era una demanda de les direccions dels centres.
Pel que fa a la formació, el Sindicat ha valorat positivament que aquesta haja passat a ser en línia, ja que facilita la conciliació, però continuem reclamant que siga en horari laboral i que puga ser valorada per als 100 crèdits de formació que són necessaris per als sexennis.
També hem demanat la reducció de les visites a l’aula de la persona tutora, segons resolució són 2 mensuals, i això pot suposar problemes organitzatius, sobretot en escoles incompletes, centres rurals agrupats, o en moments determinats en què per diverses circumstàncies hi haja manca de part de la plantilla.
A més a més, STEPV ha demanat l’ampliació dels casos que donen lloc a la reducció del temps efectiu de la fase de pràctiques a 3 mesos, com per exemple a les dones que tenen un embaràs de risc, les persones que estiguen per excedència per cura de fills, filles o majors a càrrec seu, etc.
Finalment, s’ha insistit en el fet que la fase de pràctiques hauria de finalitzar el 31 de juliol i no el 30 de juny. El mes de juliol és laborable i, per tant, hauria de comptar per als 6 o 3 mesos de temps treballat que se’n requereix.
Pel que fa al torn obert el Sindicat ha manifestat que:
• S’ha d’introduir un mecanisme o utilitzar les comissions tècniques o de seguiment que garantisca la comunicació per a la resolució de les incidències que es produeixen en els diferents processos de provisió de llocs com les comissions de serveis, les adjudicacions de suprimits i desplaçats o les de juliol.
• Hi ha persones que segueixen sense cobrar les dietes de les assessories digitals del curs 2022/23. Conselleria ha contestat que no hi ha previsió concreta de pagament, però estimen que serà a curt termini una vegada resoltes les incidències i el canvi de plataforma.
• S’ha de regular correctament i en temps i forma la finalització de les vacants afectades al 31 d’agost, per evitar els problemes que hem tingut el curs passat.
• El pagament dels tribunals d’oposicions de 2023. Conselleria ha explicat que aquest curs no s’ha produït el pagament abans de juny per la problemàtica del canvi de plataforma, però que intentaran abonar-ho tot el més aviat possible.
• El pagament de gener a agost de 2020 dels triennis i sexennis de les persones que superaren les oposicions de 2019. Encara no s’ha produït el pagament. Traslladen la demanda a la DGPD.
• Problemes amb les comissions de serveis entre comunitats que estan sent anul·lades ara en setembre per part dels seus territoris d’origen (Andalusia i Múrcia). Traslladen la incidència a la DGPD.
• Previsió de nomenament en el BOE dels estabilitzats. Conselleria ha indicat que una vegada publicat en el DOGV falta solament enviar els fitxers al MEC i que tenen previsió de fer-ho en octubre.
• Oposicions aquest curs. Enguany hi haurà oposicions d’accés a cos superior i de secundària i altres cossos.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.