Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial d’oposicions a inspecció

El Sindicat demana un grup de treball per a tractar millores del cos d’Inspecció d’Educació

dijous 11 gener 2024 18:02 h

Aquesta vesprada ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre les oposicions d’inspecció educativa. Segons el decret d’oferta, es convoquen 21 places d’inspecció, 19 per torn lliure i 2 per diversitat funcional.

STEPV ha fet una prèvia per a sol·licitar a la Conselleria un grup de treball format per l’administració, les associacions d’inspecció i els sindicats de la Mesa Sectorial per a treballar en comú alguns aspectes sobre el funcionament, organització i desenvolupament de la inspecció educativa al País Valencià com, per exemple, la regulació d’un acord sindical que establisca el sistema de provisió de llocs de treball en caràcter accidental que estabilitze la borsa de treball de les persones inspectores que ocupen un lloc accidental per tal que davant de la convocatòria de processos selectius no estiguen afectades, entre altres qüestions.
Quant als requisits, el Sindicat ha demanat unificar amb la legislació superior (LOMLOE) respecte al requisit d’antiguitat com a funcionari: segons l’esborrany es parla de 10 anys d’antiguitat com a funcionari de carrera per poder participar-hi, mentre que la LOMLOE parla de 8 anys.
L’esborrany no clarifica quan començaran les proves de les oposicions. STEPV ha proposat que no coincidisquen a final de curs, si no que se celebren a partir de setembre. D’una banda perquè la inspecció ja està implicada en les oposicions al cos de mestres convocades enguany i, a més, és el moment de tancament de curs i preparació del curs següent, fet que incrementa el volum de feina considerablement a la inspecció. Cal tindre en compte que quasi la meitat de la plantilla d’inspecció està implicada en els processos selectius (bé siga perquè estiga opositant com a inspector/a accidental, o bé siga perquè forma part del tribunal).
STEPV ha defensat la necessitat de garantir la transparència des de l’inici del procés selectiu, començant en la pròpia realització del sorteig de membres del tribunal donat que es tracta d’un cos docent molt reduït, apostant pel procediment d’insaculació. Així també es garanteix la paritat.
Respecte a les pràctiques en cas de superar el procés selectiu, STEPV ha proposat que es regule en la convocatòria l’abonament de les retribucions íntegres mentre s’estiga realitzant la fase de pràctiques. Igualment ha demanat l’exempció de les pràctiques per a la inspecció accidental amb un mínim de dos anys de serveis.
Per a l’accés a la borsa de treball, a banda de demanar que no es rebareme després de cada oposició, també ha sol·licitat que superant una prova es puga accedir-hi, com va estar establert en una època anterior.
La Conselleria ha vist amb bons ulls la creació del grup de treball tot i que és competència de la Secretaria Autonòmica d’Educació i, respecte a les dates d’inici de les proves no han concretat quan es duran a terme. Respecte al requisit d’antiguitat com a funcionari de carrera han argumentat que el Decret valencià estableix 10 anys i no col·lideix amb la LOMLOE perquè parla d’un mínim de 8 anys i fins que no es modifique el decret s’ha d’aplicar.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR