Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre les oposicions al cos de mestres 2024

El Sindicat ha demanat un pla d’estabilitat del professorat interí i un nou model d’ingrés que n’afavorisca la consolidació. També ha reclamat, entre altres qüestions, que les proves es realitzen en centres climatitzats per evitar la forta calor

Les oposicions començaran a partir de l'1 de juny de 2024

dijous 14 desembre 2023 13:19 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la convocatòria d’oposicions al cos de mestres. S’ha incrementat en un 10% les places previstes (de 1695 a 1865) i s’augmentaran les places d’Educació Física a 12 places (11 per al torn lliure i 1 per al torn de diversitat funcional).

El Sindicat ha traslladat una bateria de propostes per a millorar les condicions de les oposicions

STEPV ha fet una prèvia per qüestionar novament el model de concurs oposició per a la selecció del professorat, ja que el considera caduc i subjectiu i un mer filtre que no ha aconseguit consolidar el professorat interí, especialment aquell que es troba en abús de temporalitat després de tres anys de prestació de serveis, tal i com afirmen diverses sentències europees.

El concurs de mèrits del curs passat va consolidar a milers de docents interins però no a la totalitat. I les oposicions sense proves eliminatòries del curs passat d’acord amb la Llei Iceta no es van dur a terme en el cos de mestres, fet que també ha restat oportunitats al professorat interí d’aquest cos.
Per tot això, STEPV ha reclamat un altre model d’ingrés (que correspondria elaborar al Ministeri d’Educació) i un pacte d’estabilitat per a garantir la continuïtat del professorat interí.

Quant a les aportacions concretes per a millorar les condicions de les oposicions, el Sindicat ha traslladat les propostes següents:

    - Inici de les proves: segons la proposta les proves començaran a partir de l’1 de juny. STEPV ha exigit que si es duen a terme abans de la finalització de les classes 21 de juny, no supose una sobrecàrrega de feina per als tribunals, com ja porta denunciant sempre que han coincidit en etapa lectiva.
    - Climatització: les seus on se celebren les oposicions han d’estar convenientment climatitzades per evitar situacions que s’han produït anteriorment de lipotímies, marejos, etc., per la calor. La Conselleria ho estudiarà.
    - Aclariment del que comporta estar pendent de nomenament com a funcionari de carrera, ja que hi ha persones que opositen en altres territoris en el mateix curs.
    - Que en el procés d’inscripció es puga adjuntar el certificat del C1 de Valencià, ja que segons la convocatòra s’ha de registrar prèviament i això ha generat problemes en persones que el tenen però que desconeixien que l’havien de registrar prèviament.
    - Per a les persones amb diversitat funcional, que es puga Que afegisquen casella en la sol·licitud de participació si estan pendent de certificació, deixant-los aportar la certificació fins el dia d’abans de l’inici de les proves.
    - Nombre d’aspirants per tribunal: proposem 40 aspirants per cada tribunal, perquè els tribunals puguen treballar en millors condicions.
    - Composició dels tribunals: cal evitar que diversos docents d’un mateix centre formen part dels tribunals, per no dificultar el tancament del curs.
    - Recuperar els tractaments de fertilitat com a dispensa de formar part dels tribunals com estava fins ara. La Conselleria ha acceptat la proposta.
    - Model d’al·legacions a les proves. Les persones aspirants poden al·legar les notes, però no hi ha un model. La Conselleria ha acceptat la proposta.
    - Diversitat funcional: el Sindicat ha exigit que es puguen examinar en els territoris sol·licitats i no en un tribunal únic a València com ha passat en moltes ocasions. La Conselleria ha contestat que hi haurà un tribunal a Alacant, València i Castelló per evitar desplaçaments llargs.

També s’han aportat millores en la baremació de la fase de concurs relatives a la puntuació de l’experiència en escoletes municipals, professorat especialista o llengües estrangeres, entre d’altres.

El Sindicat també ha sol·licitat una explicació pràctica del procés de desempat del repartiment de places per tribunal, ja que la redacció proposada és molt enrevessada i hi ha recursos judicials sobre aquest tema. La Conselleria ens convocarà pròximament a una sessió per explicar-nos amb detall el sistema de desempat.

Finalment, el Sindicat ha preguntat per les oposicions d’accés a cos superior (de mestres a secundària) i d’inspecció, previstes en el decret d’oferta. La Conselleria ha contestat que convocaran la mesa en gener per a tractar aquestes convocatòries.

En el segon torn, la Conselleria ha explicat que estan treballant ja per constituir les comissions de selecció i les de baremació (hi haurà una per cada província, com a novetat). També volen avançar al màxim el sorteig dels tribunals per tal de fer la formació el més prompte possible. Es preveuen més de 200 tribunals.

Finalment, la Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes que no s’han pogut contestar durant la Mesa Sectorial i han mostrat la seua predisposició a millorar el procediment i resoldre’l amb temps suficient per no retardar les adjudicacions d’inici de curs al mes d’agost. 

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR