Drets humans

STEPV denuncia l’atac als tallers coeducatius per l’extrema dreta

El Sindicat dóna suport als equips directius i al professorat que defensa i promou els tallers coeducatius, objecte dels atacs

dimecres 18 desembre 2019 15:21 h

STEPV-Intersindical Valenciana denuncia l’atac a l’escola pública que últimament han rebut centres educatius de Castelló com l’IES La Plana i l’IES Miquel Peris i Segarra del Grau, i dóna suport als equips directius i al professorat que defensa i promou els tallers coeducatius, objecte dels atacs.

Aquests tallers que s’ofereixen a l’alumnat són imprescindibles per al desenvolupament crític i fugir del pensament únic

Com és habitual cada any l’ajuntament i altres entitats de diferent tipus, ofereixen als centres docents de la localitat, tallers i xerrades que complementen el currículum i fomenten valors, emparats per les lleis vigents. El contingut d’aquests tallers va des de l’educació viària, i la promoció de la solidaritat i el voluntariat, fins als tallers coeducadors.
Aquests tallers coeducadors, són la manera concreta en què s’implementa al sistema educatiu, entre altres accions i pràctiques, La Llei d’igualtat Valenciana, El Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, El Pla Director de coeducació, l’ordre d’inici de curs i la llei educativa. Per fortuna el sistema educatiu valencià salvaguarda els drets dels i les joves a tenir una educació integral, al marge d’una ideologia determinada que pot contravenir els interessos d’una part de la població, i en aquest cas el dret a la igualtat efectiva entre homes i dones com un dret fonamental inclòs en els drets humans.
Aquests tallers que s’ofereixen a l’alumnat són imprescindibles per al desenvolupament crític i fugir del pensament únic, ajudar-los a qüestionar allò que els i envolta. Així des d’una perspectiva crítica, es posa en evidència els esquemes patriarcals que ens arriben a través d’agents socials de tota mena, entre ells la literatura infantil i les pel·lícules de Disney.  Desemmascarar els estereotips sexistes que perpetuen els rols de superioritat en uns i de submissió en unes altres, és necessari per a crear en les noves generacions la mentalitat que tots i totes som persones independents i iguals.
El negacionisme de l’existència de l’estructura patriarcal i de la desigualtat que aquesta provoca, no és més que un signe inequívoc de negar la realitat, desobeir les lleis i ingerir-se, sense cap justificació, en el sistema educatiu i en definitiva en les decisions preses democràticament pel Consell Escolar del centre, òrgan col·legiat amb competència per decidir la programació de les activitats extraescolars que complementen el currículum escolar. Les denúncies i els boicots a aquests tallers no surten de manera espontània sinó alimentats pel partit de la ultradreta que manifestament ha parlat en contra del feminisme i la lluita per la igualtat, al mateix temps que alimenta una ideologia xenòfoba, lgtbifòbica i feixista, totalment rebutjable.
Cal més coeducació per què aquesta arribe a tots els grups socials per tenir mires més amples, per acceptar la diversitat amb tota la seua dimensió, sense fanatismes obsolets que no fan més que reprimir i donar una única visió de la realitat d’èpoques dictatorials.
STEPV-Intersindical Valenciana estarà sempre al costat de les organitzacions socials i institucions que promouen la coeducació a les escoles: l’educació en i per la igualtat dels xiquets i de les xiquetes, de els i les adolescents, l’educació dels quals recau directament, i per fortuna, als i les docents de l’escola pública.

 

Etiquetat com a

coeducació agressions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR