STEPV se solidaritza amb les víctimes de l’institut Elena García Armada de Jerez

El Sindicat reclama a les administracions més recursos a l’atenció de les necessitats de l’alumnat

Institut Elena García Armada de Jerez

divendres 29 setembre 2023 11:04 h

Malauradament, aquesta vegada ens hem de fer ressò d’una tràgica notícia que va succeir ahir a primera hora del matí i que ha sacsejat l’àmbit educatiu i la societat en general. Parlem d’una agressió múltiple amb arma blanca portada a terme per un alumne menor d’edat de catorze anys amb TEA a l’Institut Elena García Armada de Jerez, i en la que les últimes informacions deixen almenys 5 persones ferides de diversa consideració.

Els protocols d’actuació resulten en molts casos insuficients o excessivament lents

L’incident sembla estar motivat per unes burles a les quals havia estat sotmés l’agressor el dia d’abans, en un context d’assetjament escolar, segons estan difonent a hores d’ara els mitjans de comunicació andalusos. I on tot pareix indicar que no s’havia desenvolupat mesures preventives ni activat cap protocol al respecte per part de la Junta d’Andalusia.

Aquesta notícia incrementa una vegada més l’estadística de la violència escolar. Les agressions són cada vegada més freqüents, siga entre els mateixos alumnes o cap al professorat. A més, els protocols d’actuació resulten en molts casos insuficients o excessivament lents en un entramat burocràtic que no dona resposta a la problemàtica de la violència en els centres educatius.

Des de STEPV ens solidaritzem amb les víctimes, reclamant un model d’atenció a les necessitats educatives i a la salut mental que siga un dels eixos vertebradors de les polítiques desenvolupades per l’administració educativa, garantint de manera efectiva una ràpida actuació davant de qualsevol indici d’assetjament escolar i on es prioritze i es posen a l’abast dels centres educatius tots els recursos materials i el personal necessari per a la prevenció d’aquestes conductes.

Etiquetat com a

solidaritat agressions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR