Dret a l’educació

STEPV denuncia l’atac de l’extrema dreta als tallers coeducatius

El Sindicat dóna suport als equips directius i al professorat que defensa i promou els tallers coeducatius, objecte dels atacs

STEPV també organitza activitats coeducatives cada any

dimecres 17 gener 2024 14:27 h

STEPV-Intersindical Valenciana denuncia l’atac a l’escola pública que últimament han rebut centres educatius d’Alfàs del Pi i dóna suport als equips directius i al professorat que defensa i promou els tallers coeducatius, objecte dels atacs.

Els tallers de coeducació compleixen amb la legalitat vigent

Com és habitual cada any l’ajuntament i altres entitats de diferent tipus, ofereixen als centres docents de la localitat, tallers i xerrades que complementen el currículum i fomenten valors, emparats per les lleis vigents. El contingut d’aquests tallers va des de l’educació viària, i la promoció de la solidaritat i el voluntariat, fins als tallers coeducadors.
Aquests tallers coeducadors, són la manera concreta en què s’implementa al sistema educatiu, entre altres accions i pràctiques, La Llei d’igualtat Valenciana, El Pla d’Igualtat de l’Alfàs del Pi, El Pla Director de coeducació, l’ordre d’inici de curs i la llei educativa. A més, aquests tallers són inclosos en la PGA, aprovada per la comunitat educativa, que és conèixedora tant de la seu impartició com dels continguts.
Per fortuna el sistema educatiu valencià salvaguarda els drets dels i les joves a tenir una educació integral, al marge d’una ideologia determinada que pot contravenir els interessos d’una part de la població, i en aquest cas el dret a la igualtat efectiva entre homes i dones com un dret fonamental inclòs en els drets humans.
Aquests tallers que s’ofereixen a l’alumnat són imprescindibles per al desenvolupament crític i fugir del pensament únic, ajudar-los a qüestionar allò que els i envolta. Així des d’una perspectiva crítica, es posa en evidència els esquemes patriarcals que ens arriben a través d’agents socials de tota mena, entre ells la literatura infantil i les pel·lícules de Disney.  Desemmascarar els estereotips sexistes que perpetuen els rols de superioritat en uns i de submissió en unes altres, és necessari per a crear en les noves generacions la mentalitat que tots i totes som persones independents i iguals.
El negacionisme de l’existència de l’estructura patriarcal i de la desigualtat que aquesta provoca, no és més que un signe inequívoc de negar la realitat, desobeir les lleis i ingerir-se, sense cap justificació, en el sistema educatiu i en definitiva en les decisions preses democràticament pel Consell Escolar del centre, òrgan col·legiat amb competència per decidir la programació de les activitats extraescolars que complementen el currículum escolar. Les denúncies i els boicots a aquests tallers no surten de manera espontània sinó alimentats pel partit de la ultradreta que manifestament ha parlat en contra del feminisme i la lluita per la igualtat, al mateix temps que alimenta una ideologia xenòfoba, lgtbifòbica i feixista, totalment rebutjable.
Cal més coeducació per què aquesta arribe a tots els grups socials per tenir mires més amples, per acceptar la diversitat amb tota la seua dimensió, sense fanatismes obsolets que no fan més que reprimir i donar una única visió de la realitat d’èpoques dictatorials.
STEPV-Intersindical Valenciana estarà sempre al costat de les organitzacions socials i institucions que promouen la coeducació a les escoles: l’educació en i per la igualtat dels xiquets i de les xiquetes, de els i les adolescents, l’educació dels quals recau directament, i per fortuna, als i les docents de l’escola pública.

Etiquetat com a

coeducació censura

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR