Dignitat del professorat

STEPV considera inacceptables les declaracions d’Educació sobre el professorat

El sindicat exigeix al Conseller una rectificació immediata

dissabte 09 gener 2021 11:26 h

La Conselleria d’Educació va fer ahir unes declaracions en premsa on demana als docents «que asuman la responsabilidad que les corresponde» davant les crítiques per mantindre els centres oberts en aquesta onada de fred. STEPV considera inacceptables aquestes declaracions quan el professorat ha donat mostres més que evidents durant aquesta pandèmia de responsabilitat, dedicació i professionalitat.

El professorat valencià ha estat des del mes de març fent un esforç extraordinari per garantir el dret a l’educació de l’alumnat

El professorat valencià ha estat des del mes de març fent un esforç extraordinari per garantir el dret a l’educació del seu alumnat i per atendre les famílies. Ho ha fet, com moltes altres treballadores i treballadors, en unes condicions molt adverses i, moltes vegades, sense els mitjans necessaris ni el suport de l’administració educativa valenciana.
Ho ha fet durant el curs passat de manera telemàtica i en aquest presencialment. És per això que les declaracions de la Conselleria d’Educació són un menyspreu i una manca de respecte al col·lectiu docent. Unes declaracions, que contrasten amb altres anteriors de la Presidència de la Generalitat o de l’administració educativa valenciana, que es fan en un moment d’una forta contestació del professorat a unes actuacions administratives que van en contra del dret a l’educació i a la salut del nostre alumnat i que vulneren la legislació en seguretat i salut laboral. Per a STEPV els únics que no han assumit les seus responsabilitats són els dirigents de la Conselleria d’Educació que han arribat sempre tard, que no han desplegat els mitjans necessaris quan tocava i que ara, per motius allunyats dels criteris pedagògics, educatius i sanitaris, han decidit mantindre oberts els centres educatius en unes condicions que impedeixen el desenvolupament normal de les classes com ho demostren les centenars de queixes que han arribat al Sindicat.
Per tot açò, STEPV exigeix una rectificació immediata per part del Conseller Marzà, el tancament dels centres mentre dure el temporal, el lliurament als centres de tot el material de protecció necessari i la convocatòria dels òrgans de participació i negociació per abordar la situació en què es troben en aquest moment. En eixe sentit, des del Sindicat es reclama més diàleg i negociació per part de la Conselleria d’Educació per abordar els temps complexes i complicats que estem vivint. El diàleg i la negociació han demostrat que són molt útils i necessaris com es va posar de manifest aquest estiu en la preparació del curs 2020/21 que van concloure en diversos acords que van possibilitat un retorn a la presencialitat amb una certa normalitat. Tanmateix, ara, en compte d’apostar per retornar a aquest camí, l’administració educativa valenciana ha pres decisions que no tenen el suport de la majoria del professorat ni de la majoria de la representació sindical i, no només això, també es dedica a qüestionar la professionalitat i la responsabilitat del personal que hi treballa quan aquest reivindica el tancament dels centres docents i més mitjans de protecció. Arribats a aquest punt, STEPV recorda que tant Compromís com el PSPV-PSOE van demanar formalment el tancament de centres educatius en l’onada de calor de setembre de 2014, quan Maria José Català era consellera d’educació. Un fet que contradiu totes les declaracions que han fet els darrers dies. El Sindicat es pregunta per quin motiu era aconsellable tancar els centres en 2014 i ara no ho és quan estem parlant del mateix assumpte: temperatures a les aules que impedeixen el desenvolupament normal de les classes i que afecten negativament l’alumnat valencià.
STEPV insisteix que aposta per l’educació presencial, garantir el dret a l’educació i la salut del nostre alumnat, la seguretat dels centres educatius i la seguretat i salut laboral de tot el personal que hi treballa. Ara bé, el binomi Covid-19 i la necessitat de ventilar les aules seguint els protocols facilitats per les autoritats sanitàries, junt a la onada de fred que estem patint, està fent que siga impossible fer classe amb normalitat, tant per al professorat, com especialment per a l’alumnat que ha de romandre durant moltes hores a unes aules amb temperatures extremes, que contradiuen tota la normativa de seguretat i salut laboral actualment vigent. És per això que les protestes del professorat són totalment legítimes. Unes protestes a les quals hi ha famílies i alumnat que també s’han sumat. Una prova són les dades d’absències dels darrers dos dies que han estat facilitades per les pròpies direccions dels centres educatius.
Finalment, STEPV es reitera en la necessitat d’una rectificació per part de la Conselleria d’Educació, en la necessària convocatòria urgent dels òrgans de participació i negociació i en el tancament dels centres mentre dure el temporal.

Etiquetat com a

dignitat professorat

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR