Condicions laborals

Molt de fred i manca d’alumnat a les aules en la represa de les classes

L’onada de fred evidencia els problemes per combinar la calefacció amb la ventilació de les aules en temps de pandèmia

7ºC en una aula de tres anys aquest matí

dijous 07 gener 2021 12:02 h

Els termòmetres de les aules valencianes en pocs casos han superat els 10ºC de temperatura, ja que la pandèmia obliga a tindre les aules ventilades per evitar contagis, fet que és incompatible amb mantindre calentes les aules i a la temperatura adequada per impartir docència.

STEPV considera una irresponsabilitat sotmetre al professorat i a l’alumnat a aquestes condicions

Alumnat i professorat han patit molt de fred a les aules, quan la legislació marca que la temperatura en els llocs de treball no ha de ser inferior als 17ºC (Annex III del Reial Decret 486/1997 pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball).
En alguns centres la calefacció no ha funcionat, fet que ha agreujat encara més la situació. En altres centres, moltes famílies no han dut els seus fills i filles a escola o, en el cas d’alumnat major d’edat no han assistit a les classes i han demanat al centre que s’active l’educació online.
Molts ajuntaments van decidir ahir suspendre les classes i ajornar-les fins que passe el temporal de fred provocat per la borrasca Filomena i algunes carreteres estan tallades per les nevades, fet que també ha dificultat l’accés als centres educatius del professorat en alguns casos. La mateixa Conselleria ha reconegut que 37 municipis han suspés les activitats lectives i 30.750 s’han vist afectats per aquesta mesura, que es pot incrementar segons com evolucione la borrasca. A més, els filtres HEPA que la Conselleria va anunciar que s’enviarien als centres educatius per millorar la ventilació de les aules encara no han arribat.
A tot açò cal afegir que hi ha 234 llocs de treball adjudicats el passat 30 de desembre que no s’incorporaran fins dilluns 11 de gener, fet absolutament incomprensible perquè la Conselleria no ha volgut ajornar la represa de les classes a eixa data i ha mantingut, obstinadament, la data d’avui, malgrat la situació de la pandèmia i l’onada de fred.
STEPV considera una irresponsabilitat per part de la Conselleria d’Educació i del govern valencià sotmetre al professorat i a l’alumnat a aquestes condicions quan la situació de l’evolució de la pandèmia, a falta de conéixer els efectes de les festes de Nadal, a la qual s’ha sumat la borrasca Filomena, aconsellaven ajornar la represa de les classes.
El Sindicat continua exigint una reunió del Fòrum Educatiu (que fa mesos que no es reuneix) per analitzar la situació i implementar més mesures per a fer que les aules siguen encara més segures.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR