Condicions laborals

STEPV denuncia a Inspecció de Treball i a l’INVASSAT la situació dels centres educatius per l’onada de fred

El Sindicat estima que l’absentisme escolar s’ha incrementat un 10% respecte ahir

divendres 08 gener 2021 12:55 h

Aquest matí, el Sindicat s’ha posat en contacte tant amb la Inspecció de Treball com amb l’INVASSAT per tal de denunciar la situació en què està treballant el professorat (i, en conseqüència, l’alumnat) en aquesta onada de fred, ja que els centres han d’estar ventilats per evitar contagis, fet que obliga a treballar amb temperatures per sota del que marca la normativa de salut laboral.

El professorat s’ha trobat en la disjuntiva de decidir si amplia matèria o es dedica a repassar continguts

Les conclusions que ha obtés el Sindicat després de parlar amb aquests organismes són que, pel que fa a Inspecció de Treball, cal presentar denúncies individuals com ha proposat el Sindicat, presencialment, telemàticament o per via postal.
Quant a l’INVASSAT, han coincidit amb el Sindicat que cal ampliar els protocols d’actuació i implementar noves mesures en els centres educatius davant la previsió de l’augment de contagis després de les festes de Nadal, que ja s’estan començant a notar.
D’altra banda, el Sindicat ha realitzat un sondeig pels centres del País Valencià i ha pogut constatar que s’ha reduït en un 10% aproximadament l’assistència d’alumnat a les aules respecte de la jornada d’ahir, en què moltes famílies ja van decidir no dur als seus fills i filles a escola. En alguns centres ha faltat al voltant del 50% de l’alumnat.
Això ha comportat que el professorat s’haja trobat en la disjuntiva de decidir si amplia matèria o es dedica a repassar continguts perquè l’alumnat que no ha assistit a classe després no haja de recuperar d’alguna manera la matèria avançada.
La Conselleria, a més, ha informat que 48 municipis (11 més que ahir) han tancat avui les escoles per l’emergència climatològica.
Tot plegat ratifica la demanda de STEPV de tancar els centres educatius a tot el País Valencià mentre dure aquesta onada de fred i també per reduir la possibilitat de contagis després de les festes de Nadal. Avui les temperatures també han sigut molt baixes i el professorat i l’alumnat han tornat a patir una situació d’estrés tèrmic com ahir.

Etiquetat com a

onada de fred

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR