Sistemes de protecció

STEPV exigeix mesures abans de reprendre l’activitat lectiva

Demà es reuneix el Ministeri d’Educació i el de Sanitat amb els diferents territoris de l’estat per estudiar la situació de la represa de l’activitat lectiva

El 10 de gener està prevista la represa de les classes

dilluns 03 gener 2022 11:02 h

Sembla que en aquesta reunió no es prendrà cap mesura especial més enllà de recomanar l’obertura dels centres educatius el dia 10, com està previst. El govern de l’estat posa en valor que les aules confinades no arriben al 2% en tot l’estat i que l’alumnat d’entre 5 i 11 anys s’està vacunant, fet que afavorirà que la incidència en els centres educatius siga menor.

Si es confirma aquesta previsió, STEPV exigeix mesures en la represa de l’activitat lectiva. En concret,
1.- Que es tinga en compte la situació de la pandèmia per decidir si s’obri o no en determinades localitats o centres educatius.
2.- Que si es decideix obrir, que es tinga en compte el nombre de professorat que està de baixa o ha presentat símptomes i la situació de l’alumnat per obrir o no, durant els dies previs i posteriors a l’obertura dels centres.
3.- Que tots els centres disposen el 10 de gener de tot el material anticovid (mascaretes, gel hidroalcohòlic, etc.) i que es reforcen els protocols preventius.
4.- Que s’establisquen permisos especials als pares i mares que tinguen els seus fills confinats.
5- És imprescindible que es realitze el rastreig de casos COVID als centres i es facen les proves diagnòstiques als contactes estrets dels positius.
No té sentit que es reprenga l’activitat lectiva sense tindre en compte el nombre de professorat i de l’alumnat en cada centre que pot estar contagiat i que no es prenga cap mesura més enllà d’obrir el centre. Caldrà preveure aquestes situacions, per tant.
Tampoc és de rebut que hi haja centres que encara no han rebut el material anticovid per part de la Conselleria d’Educació després de quatre mesos des de l’inici del curs escolar.
Des de l’inici de la pandèmia, STEPV i Intersindical Valenciana estan reclamant permisos especials per a les persones treballadores que tinguen els seus fills confinats a casa i que ha posat en situacions molt delicades milers de treballadores i treballadors que s’han vist en aquesta situació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR