Sistemes de protecció

STEPV critica la manca d’informació davant la represa de les classes

Cap administració, ni el Ministeri d’Educació ni la Conselleria, ha informat la comunitat educativa de les mesures que s’aplicaran a partir de demà

El Fòrum Educatiu no s'ha reunit en tot aquest curs escolar

diumenge 09 gener 2022 15:22 h

Després que el dia 4 de gener, el Ministeri d’Educació i el de Sanitat es reuniren amb els diferents territoris per abordar la represa de l’activitat lectiva el 10 de gener, i que s’anunciara un nou protocol per aplicar als centres educatius, ningú ha informat la comunitat educativa de les noves mesures, més enllà de la informació que hem conegut pels mitjans de comunicació.

STEPV porta des de fa dies demanant mesures per a la represa de l’activitat lectiva i informació per part de les administracions

Per a STEPV no és de rebut que no es convoque els sindicats i la resta de les organitzacions de la comunitat educativa per informar d’aquestes mesures i dels acords presos en aquestes reunions. Ni el Ministeri d’Educació ho ha fet, ni tampoc la Conselleria d’Educació. El Ministeri d’Educació ni tan sols ha informat del protocol que divendres va anunciar als mitjans de comunicació que s’aplicarien a partir del dia 10 de gener, quant als confinaments d’aules (a partir de 5 alumnes) i els dies de confinament, que passen de 10 a 7, segons hem pogut saber pels mitjans de comunicació.
STEPV porta des de fa dies demanant mesures per a la represa de l’activitat lectiva i informació per part de les administracions. El curs comença demà i no ens consta que s’haja pres cap mesura davant l’increment de contagis durant els dies de Nadal si no, més aviat tot el contrari.
Les mesures conegudes a través dels mitjans van en la direcció contrària davant l’increment dels contagis. Sembla que això és així perquè els centres sanitaris estan saturats i com el professorat i bona part de l’alumnat està vacunat ja es poden relaxar les mesures. Aquesta és la lectura que fa el Sindicat, perquè les mesures que s’aplicaran van en contra del que aconsella l’Organització Mundial de la Salut, que adverteix que no ens podem relaxar davant la variant òmicron del virus encara que els efectes siguen més lleus, gràcies sobretot a la vacunació de una bona part de la població.
Si volem acabar o controlar el virus no ens podem relaxar. Altres països han estat aplicant mesures i han controlat millor el virus que no a l’estat espanyol.
Aquí, en canvi, sembla que anem cap arrere, en contra de l’opinió del sindicat que continua exigint mesures, entre les quals, test d’antígens i PCR almenys durant la setmana que ve al professorat i l’alumnat i reducció immediata de ràtios en els centres educatius, així com accelerar al màxim la vacunació de l’alumnat major de 5 anys que quede per vacunar i la tercera dosi d’aquell professorat que encara no l’ha rebut.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR