Sistemes de protecció
STEPV critica la manca d’informació davant la represa de les classes
Cap administració, ni el Ministeri d’Educació ni la Conselleria, ha informat la comunitat educativa de les mesures que s’aplicaran a partir de demà
El Fòrum Educatiu no s'ha reunit en tot aquest curs escolar
Després que el dia 4 de gener, el Ministeri d’Educació i el de Sanitat es reuniren amb els diferents territoris per abordar la represa de l’activitat lectiva el 10 de gener, i que s’anunciara un nou protocol per aplicar als centres educatius, ningú ha informat la comunitat educativa de les noves mesures, més enllà de la informació que hem conegut pels mitjans de comunicació.
STEPV porta des de fa dies demanant mesures per a la represa de l’activitat lectiva i informació per part de les administracions
Per a STEPV no és de rebut que no es convoque els sindicats i la resta de les organitzacions de la comunitat educativa per informar d’aquestes mesures i dels acords presos en aquestes reunions. Ni el Ministeri d’Educació ho ha fet, ni tampoc la Conselleria d’Educació. El Ministeri d’Educació ni tan sols ha informat del protocol que divendres va anunciar als mitjans de comunicació que s’aplicarien a partir del dia 10 de gener, quant als confinaments d’aules (a partir de 5 alumnes) i els dies de confinament, que passen de 10 a 7, segons hem pogut saber pels mitjans de comunicació.
STEPV porta des de fa dies demanant mesures per a la represa de l’activitat lectiva i informació per part de les administracions. El curs comença demà i no ens consta que s’haja pres cap mesura davant l’increment de contagis durant els dies de Nadal si no, més aviat tot el contrari.
Les mesures conegudes a través dels mitjans van en la direcció contrària davant l’increment dels contagis. Sembla que això és així perquè els centres sanitaris estan saturats i com el professorat i bona part de l’alumnat està vacunat ja es poden relaxar les mesures. Aquesta és la lectura que fa el Sindicat, perquè les mesures que s’aplicaran van en contra del que aconsella l’Organització Mundial de la Salut, que adverteix que no ens podem relaxar davant la variant òmicron del virus encara que els efectes siguen més lleus, gràcies sobretot a la vacunació de una bona part de la població.
Si volem acabar o controlar el virus no ens podem relaxar. Altres països han estat aplicant mesures i han controlat millor el virus que no a l’estat espanyol.
Aquí, en canvi, sembla que anem cap arrere, en contra de l’opinió del sindicat que continua exigint mesures, entre les quals, test d’antígens i PCR almenys durant la setmana que ve al professorat i l’alumnat i reducció immediata de ràtios en els centres educatius, així com accelerar al màxim la vacunació de l’alumnat major de 5 anys que quede per vacunar i la tercera dosi d’aquell professorat que encara no l’ha rebut.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.