Sistemes de protecció

La Conselleria convoca el Fòrum Educatiu per a informar sobre la campanya de vacunació pediàtrica

La campanya de vacunació de la segona dosi començarà la setmana que ve, també en els centres educatius

divendres 04 febrer 2022 15:26 h

Aquest matí la Conselleria d’Educació ha convocat d’urgència el Fòrum Educatiu per a informar la comunitat educativa de la campanya de vacunació pediàtrica. A la reunió hi han assistit el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, i la Secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, que han informat sobre el procés.

El Sindicat també ha demanat que es torne a enviar a les entitats les dades setmanals d’afectació

L’administració ha explicat que a partir de la setmana que ve començarà, també en els centres educatius, la vacunació de la segona dosi. Les pròximes campanyes de vacunació ja tindran lloc fora de les escoles.
L’alumnat que es vacunarà és el següent:
- Alumnat vacunat en desembre amb la primera dosi, ja que la segona correspon a partir de la vuitena setmana. L’alumnat de 5 a 8 anys (excepte el vacunat a desembre), no es vacunarà de la segona dosi en aquesta nova campanya, perquè s’acaba de vacunar.
- També es vacunaran, amb la primera dosi, tot l’alumnat que per qualsevol motiu no es va poder vacunar de la primera dosi.
- L’alumnat vacunat amb la primera dosi que haja passat la COVID, s’ha de vacunar a les vuit setmanes des que va donar positiu, fora dels centres educatius, en els llocs i dies que els serveis sanitaris determinen.
El procediment de vacunació serà el següent:
- Aquesta vesprada els centres rebran les instruccions d’organització de la campanya de vacunació.
- Dilluns 7 de febrer, els centres remetran les autoritzacions a les famílies fins dimecres 9 de febrer. El centre remetrà a les comissions de vacunació amb les que ja han treballat en la primera dosi EXCLUSIVAMENT el nombre d’alumnat que es vacunarà d’acord amb les autoritzacions rebudes. No s’ha de donar cap altra informació que no siga el nombre d’alumnat que es vacunarà.
- La comissió de vacunació comunicarà al centre la data i hora en què es produirà la vacunació.
- NOVETAT: El dia de la vacunació l’alumnat ha d’anar acompanyat per una persona adulta. L’acompanyant de l’alumne ha de lliurar al personal sanitari còpia de l’autorització perquè es comprove que l’alumne es pot vacunar.
En el full informatiu i en l’autorització a les famílies es donarà informació concreta de les diferents casuístiques en què es pot trobar l’alumnat perquè les famílies puguen actuar en conseqüència i facilitar tota la informació als equips sanitaris els dies de la vacunació.
L’administració ha informat també de les dades de vacunació de l’alumnat i professorat, que es resumeixen en:
- Alumnat de 9 a 12 anys: 75%
- Alumnat de 12 a 18 anys: 91,8%
- Professorat amb pauta completa: 90%

En el torn d’intervencions, STEPV ha manifestat que al sindicat li hagués agradat que l’organització d’aquesta segona dosi s’haguera produït fora dels centres educatius, ja que la situació actual també és complicada per les baixes del professorat, fet que la campanya de vacunació complica l’organització dels centres. La Conselleria ha argumentat que la vacunació en els centres educatius s’ha fet en temps rècord i que consideren que aquesta segona fase també s’ha de realitzar en els centres per a garantir que tot l’alumnat es vacuna en el temps establert.
El Sindicat també ha demanat que es torne a enviar a les entitats les dades setmanals d’afectació de la pandèmia en els centres educatius. El Secretari Autonòmic s’ha compromés a tornar-les a facilitat i ha informat de les dades actuals, que són:

                                                                                                                                                         
Incidència Setmana passada Avui Diferència
Alumnat 26.344 16.965 -9379
Professorat 2.454 1.666 -788
PAS 501 338 -163
Grups confinats1.002 450 -552
% Centres afectats 24% 12% -12%

 

 

 

 

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR