Condicions laborals

Sistemes de protecció

STEPV proposa, novament, un pacte per l’educació en el Fòrum Educatiu

Aquest matí el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic, Miguel Soler han informat del nombre de professorat i de la inversió per al curs 2021/22

dimarts 13 juliol 2021 12:17 h

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha tornat a agrair a la comunitat educativa tot l’esforç fet durant aquest curs per tirar-lo endavant i ha informat que el curs que ve hi haurà una plantilla extra de professorat de 5042 docents més (668 més respecte a l’actual curs 2020/21) per a fer front, novament, a la situació de pandèmia. Igualment, es destinaran més de 39 milions d’euros per a garantir les mesures de seguretat i l’organització dels serveis de menjadors, neteja, etc.

El curs que ve ha de ser el curs per a tractar en profunditat moltes qüestions pendents

A més, Marzà ha informat que enguany no hi ha un fons específic COVID per part del ministeri, per tant, la Conselleria està fent un esforç pressupostari extraordinari per atendre el nostre alumnat.
Sobre la vacunació, la Conselleria ha explicat que a l’inici del curs que ve tota la població tindrà almenys la primera dosi de la vacuna (també el tram d’edat de 12 a 16 anys) i que una bona part de la població tindrà la pauta completa.
STEPV ha sol·licitat el desglossament de les dades de la plantilla extra de personal docent en les diferents etapes educatives i ha preguntat si en eixe increment extra estava inclós també l’increment de plantilla que genera la reducció horària que s’aplicarà el curs que ve.
El Sindicat també ha proposat, novament, un pacte per l’educació entre les organitzacions que formen part de Fòrum Educatiu i el govern valencià. Ara fa un any, el President de la Generalitat, Ximo Puig, i el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, es van comprometre a reforçar l’educació. Aquest curs no s’ha negociat cap mesura en eixe sentit, sinó simplement aquells procediments per a dur endavant el curs que ve (concurs de trasllats, comissions de serveis, adjudicacions, arranjament, etc.) i temes que no estaven previstos en el calendari de negociació com el decret d’orientació que suprimeix els SPEs o la imposició dels àmbits. Igualment s’han convocat unes oposicions que han complicat enormement la vida i la tasca educativa al professorat interí convocat i al funcionariat de carrera membre dels tribunals. Fora d’això, no s’ha negociat cap mesura consensuada que camine cap a la millora del sistema educatiu i de les condicions laborals del professorat.
Per tant, el curs que ve ha de ser el curs per a tractar en profunditat aquestes qüestions: plantilles docents, ràtios, inclusió educativa, eliminació de la bretxa digital, millora de les infraestructures, igualtat d’oportunitats, aplicació del plurilingüisme perquè el valencià no retrocedisca i les llengües estrangeres s’impartisquen en condicions, la jornada lectiva, etc. I més, quan estarem en ple procés d’implantació de la LOMLOE i amb una llei d’FP en ple tràmit.
La Conselleria ha contestat, mitjançant el Secretari Autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miguel Soler, que el curs que ve passem d’un increment global de 4.374 docents de l’actual curs a 5.042 el curs que ve i que aquest increment de professorat es desglossa en 1.992 docents per a infantil i primària (que són 667 docents menys que el present curs, dels 2.659 del present curs) i 3.050 docents en secundària (que són 1.335 més que se sumen als 1.715 del present curs). L’explicació que ha donat per explicar aquest “trasvasament” de professorat d’una etapa a una altra és que en infantil i primària tots els grups són bambolla el curs que ve i el professorat tutor ja no ha d’estar dins de l’aula juntament amb l’especialista i, per tant, cal menys plantilla. I en secundària i resta de cossos l’increment és per a garantir la presencialitat cada dia de tot l’alumnat. Tanmateix no ha contestat si en aquest increment s’ha comptat la reducció a 18 hores lectives, que no són plantilla extra, sinó estructural del sistema, fet que el Sindicat sospita que sí ha estat computat en aquest increment.
La Conselleria ha informat també d’altres qüestions, com el nombre de monitors de menjador, que es redueix sensiblement respecte a l’actual curs: de 3.137 del curs actual passem a 3.085 per al curs que ve, que són 52 menys perquè ara tots els grups d’infantil i primària són bambolla i l’atenció al menjador s’organitza d’una altra manera perquè no han de mantindre la distància entre l’alumnat.
Igualment, en el comput del professorat per al curs que ve no s’han inclós programes addicionals, com el el PROA+ perquè encara s’està negociant amb el Ministeri d’Educació.
Quant a la vacunació de l’alumnat, s’ha informat que depén de sanitat, tot i que educació ha demanat que siga abans de l’inici de curs, però encara no hi ha calendari ni se sap el lloc on es durà a terme la seua vacunació.
Igualment, la nova normativa de la jornada escolar, pendent de negociació, es durà a terme a setembre i els centres podran triar el model de jornada (continua o partida) per al curs 2022/23.
Quant a la digitalització dels centres, la Conselleria ha informat que es distribuiran 50.908 dispositius portàtils als centres, entre ordinadors de14 polzades i tauletes, entre aquest mes de juliol i setembre. També s’enviarà als centres la setmana que ve el protocol de sanitat per al curs que ve i es manté el contacte de les direccions amb els centres de salut.
Respecte al pacte per l’educació proposat pel Sindicat no han contestat directament però sí s’han compromés a negociar les plantilles el curs que ve i altres aspectes que enguany no s’han pogut negociar.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR