Condicions laborals

La Conselleria publica la baixada de ràtios per localitat sense negociar

Només han afegit dues poblacions més, Onil i Burjassot, però altres localitats havien demanat reduir la ràtio i no se’ls ha concedit

dimecres 15 maig 2024 13:53 h

La Conselleria d’Educació ha publicat l’ordre per la qual es baixa la ràtio en infantil 3 anys en diverses localitats. Aquesta ordre no s’ha negociat en Mesa Sectorial, un fet inèdit perquè sempre s’ha negociat l’esmentada ordre.

El Sindicat mostra la seua profunda preocupació pel deteriorament de la negociació col·lectiva en aspectes que afecten les condicions laborals del professorat

Respecte a les localitats que s’han incorporat a la baixa de ràtio, el Sindicat només ha detectat dues noves: Onil i Burjassot. Tanmateix el Sindicat té constància que altres localitats que han sol·licitat passar de 23 a 20 la ràtio i no ha sigut atesa aquesta petició, com Catarroja o Sant Vicent del Raspeig. D’aquesta manera els centres podrien mantindre les unitats que tenen, però si no baixa la ràtio a 20 possiblement perdran unitats.

STEPV va sol·licitar fa un temps per escrit negociar aquesta ordre en la Mesa Sectorial, fet que no s’ha produït i, per tant, no hem pogut presentar les corresponents esmenes al llistat.

D’altra banda, el Sindicat també ha detectat que falten localitats que ja tenien concedida la baixada de ràtios i que no apareixen en el llistat, com Banyeres, Catral i Cocentaina a Alacant, i Alfafar i Benifairó a València.

STEPV exigirà explicacions a la Conselleria d’Educació per la manca de negociació i parlarà amb les localitats afectades per tal d’exigir la incorporació d’aquestes en el llistat. El Sindicat mostra la seua profunda preocupació pel deteriorament de la negociació col·lectiva en aspectes que afecten les condicions laborals del professorat i que no passen per la corresponent negociació, com és aquesta ordre o altres normatives com la prohibició de l’ús dels mòbils en els centres educatius o les habilitacions del cos de mestres per al professorat interí, entre d’altres.

Enllacem ací l’ordre


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR