Inici de curs

Continuen les errades en les adjudicacions d’ahir

STEPV ha presentat recurs contra la resolució que modifica els horaris de secundària i exigeix al Conseller d’Educació que retire les acusacions al professorat d’adoctrinar l’alumnat

El sindicat s'ha traslladat a la Conselleria aquest matí per a resoldre errades de l'adjudicació d'ahir

divendres 08 setembre 2023 14:43 h

Ahir 7 de setembre es van adjudicar més de 2000 places al professorat interí, en les primeres adjudicacions després de les del mes d’agost. Novament s’han detectat errades en l’adjudicació, que se sumen a les detectades durant el mes d’agost, en les adjudicacions més desastroses de la història recent.

El Sindicat s’ha posat en contacte amb la resta de sindicats per convocar accions pròximament

En aquest cas, el Sindicat ha rebut nombroses queixes perquè el programa informàtic no ha respectat l’ordre de participants i ha adjudicat places a persones que estan molts llocs per darrere de les que les havien sol·licitat en primer lloc. També s’han adjudicat llocs de treball a persones que no l’havien sol·licitat i que apareixen com a adjudicació voluntària i no com a forçosa. Només es pot adjudicar una plaça que no s’havia sol·licitat de manera forçosa, però mai voluntària, precisament perquè la persona no l’ha demanat. També han desaparegut persones dels llistats i, per tant, no han sigut adjudicades.

El Sindicat s’ha personat en Conselleria per a traslladar les incidències. La resposta de Conselleria ha estat que demanem a les persones afectades que comuniquen la incidència per poder donar una resposta. Tanmateix, el Sindicat considera que si el volum de persones mal adjudicades és un aspecte generalitzat, com sembla ser, caldrà repetir l’adjudicació. Igualment, STEPV ha demanat que es publiquen els llistats de persones participants de les adjudicacions d’inici de curs perquè les persones puguen comprovar que ja estan ben ordenats, ja que els darrers llistats publicats contenien errades. La Conselleria ha vist amb bons ulls aquesta proposta.

També se li ha traslladat la problemàtica dels centres incomplets, que encara no disposen de tota la plantilla necessària. La Conselleria ha contestat que estan revisant els llocs de treball per dotar-los pròximament de la plantilla completa mitjançant el PAM. STEPV considera inacceptable que a un dia de començar les classes hi haja centres que no coneguen amb quina plantilla comptaran aquest curs escolar, fet que els impossibilita organitzar-se i fer horaris. Més quan en molts casos suposa una pèrdua de professorat respecte al que tenien assignat en la notificació que van rebre a finals del curs passat.

D’altra banda, el Sindicat ha presentat una recurs contra la resolució per la qual es modifiquen els horaris de secundària, publicada en el DOGV el 31 d’agost, que modifica les condicions laborals del professorat sense la prescriptiva Mesa Sectorial. A més, STEPV ha pogut saber que hi ha centres que han rebut ordres d’inspecció per incrementar l’horari lectiu del professorat per poder aplicar l’esmentada resolució, per la qual cosa hi haurà professorat que superarà les 18 hores lectives establertes per la normativa, fet que atempta greument contra les seues condicions laborals, contradint la pròpia resolució que impedeix aquest increment horari. El Sindicat traslladarà aquesta circumstància a la Conselleria perquè impedisca que es duga a terme aquesta modificació horària, mentre no es pronuncien els tribunals sobre el recurs esmentat.

En eixe sentit, STEPV va convocar una assemblea ahir de vesprada per analitzar l’inici de curs i emprendre mobilitzacions per part del professorat en protesta per les nefastes adjudicacions d’inici de curs (i les d’ahir), la resolució per la qual es modifiquen els horaris de secundària ja elaborats en juliol i les declaracions del Conseller d’Educació que apunten a una retallada de les plantilles docents, a una reducció del valencià com a llengua vehicular i que acusa el professorat d’adoctrinar i manipular l’alumnat per a dur-lo a suposades manifestacions. Aquesta darrera afirmació, realitzada en la roda de premsa d’ahir sobre l’inici del curs, és molt greu i requereix d’una rectificació immediata del Conseller Rovira.

El Sindicat s’ha posat en contacte amb la resta de sindicats per convocar accions pròximament i que siguen el més unitàries possible.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR