Inici de curs

Comença el curs de la recessió i la involució en el sistema educatiu

STEPV anima el professorat a continuar lluitant per l’ensenyament públic, de qualitat, compensador de desigualtats, gratuït, coeducatiu i en valencià

Concentració a l'IES Arabí (Alfàs del Pi) aquest matí

dilluns 09 setembre 2024 12:42 h

Avui ha començat el curs lectiu en Infantil, Primària, Secundària i FP. Aquest serà el curs en què les famílies triaran la llengua vehicular dels seus fills i filles per al curs que ve, d’acord amb la mal anomenada llei de “llibertat educativa”, una llei pensada per arraconar el valencià de l’ensenyament. També s’ha aplicat ja per aquest curs la política de segregació mitjançant el districte únic i el punt que poden atorgar els centres per a triar l’alumnat. Tot això sota el paraigües de la pretesa “llibertat” de les famílies que propugna el govern valencià, que en realitat és una tergiversació del terme: no hi ha llibertat si no hi ha les mateixes oportunitat per triar.

L’anul·lació dels acords de plantilles ha fet que no es contracten 1900 docents més aquest curs, com preveien els acords

A més, la denúncia dels acords de plantilles docents (infantil i primària i secundària i FP), signades per tots els sindicats de la Mesa Sectorial d’Educació amb la Conselleria d’Educació en juny de 2023, han estat anul·lats per l’actual govern del PP. STEPV ha presentat recurs contenciós contra aquesta decisió. La conseqüència ha estat que s’ha deixat de contractar 1900 docents més aquest curs, com preveien els acords esmentats.

Les retallades de plantilles també han afectat altres ensenyaments, com els d’idiomes i conservatoris. Tan gran ha sigut la retallada que fins i tot funcionariat de carrera d’algunes especialitats d’aquests ensenyaments no tenen plaça encara. Altres els han adjudicat una plaça a principis de setembre, perquè no van poder ser adjudicats en juliol per manca de places.

D’altra banda, alguns centres educatius no han pogut obrir i han hagut de reubicar l’alumnat provisionalment en altres llocs, com és el cas de dos col·legis de Manises (CEIP Félix Rodríguez de la Fuente i CEIP Benjamín Benlloch), perquè les reformes encara no estan finalitzades. Representants del Sindicat han contactat amb els centres per interessar-se per la situació que estan patint. Igualment, l’Escola Infantil de Polop (Marina Baixa) no ha pogut obrir no ha pogut obrir per les obres. Representants del Sindicat també han acudit a la concentració convocada per l’IES Arabí, (Alfàs del Pi) per la manca de personal administratiu i conserge que pateix el centre des del mes de juny.

STEPV ha acompanyat la Confederació de Pares i Mares Gonçal Anaya en la roda de premsa que han convocat a les portes del CEIP Max Aub (València), per valorar el curs que ara comença i rebutjar la política de tancament de centres públics que, en aquest cas, afectarà el Max Aub perquè haurà de rebre l’alumnat del CEIP San Fernando, també al barri de Saïdia, que vol tancar la Conselleria.

Estem davant del curs de la recessió per les retallades d’unitats públiques i plantilles docents i de la involució per les polítiques de segregació escolar i contra el valencià que està aplicant el govern valencià.

Per tot això, STEPV anima el professorat -i a tota la comunitat educativa- a continuar lluitant per un ensenyament digne: públic de qualitat, compensador de desigualtats, gratuït, coeducatiu i en valencià i els desitja un bon curs escolar, a pesar de les polítiques educatives del govern.

Etiquetat com a

retallades inici de curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR