Sistemes de protecció

La vacunació del personal que treballa als centres educatius serà entre el 21 de juny i el 12 de juliol

La Conselleria ha convocat el Fòrum Educatiu a demanda de STEPV per explicar el procés

dimecres 09 juny 2021 14:53 h

Aquest matí la Conselleria d’Educació, de la mà del Secretari Autonòmic, Miguel Soler, ha informat el Fòrum Educatiu, sol·licitat fa uns dies per STEPV, sobre la campanya de la segona dosi de vacunació del personal que treballa en els centres educatius.

No hi haurà una campanya específica com en març, sinó que la convocatòria serà per SMS com la resta de la ciutadania

Recordem que aquest personal es va vacunar de la primera dosi entre el 26 de març i 1 d’abril, tot i que 2286 persones es van arribar a vacunar el 15 de març, quan es va suspendre la campanya de vacunació.
La segona dosi s’administrarà entre el 21 de juny i el 12 de juliol, segons ha informat Soler. Aquesta vegada no hi haurà una campanya específica com en març, sinó que la convocatòria serà per SMS com la resta de la ciutadania, i en els centres habilitats per a tal fi en les localitats on cadascú estiga empadronat.
El procediment de vacunació és el següent:
- Es rebrà un SMS a partir de demà en què es demanarà quina vacuna es vol administrar cadascú. En el cas d’elegir l’Astrazeneca caldrà emplenar un formulari.
- Posteriorment es rebrà un segon SMS amb la citació del dia, hora i lloc de vacunació (en els centres habilitats en la localitat on cadascú està empadronat).
- L’horari de vacunació serà en l’horari que determine sanitat. En cas d’impossibilitat d’assistir a l’hora convocada, es podrà sol·licitar un canvi d’hora o de data (coincidència amb proves d’oposició, per exemple), tot i que, en general no hi ha problema en acudir a una altra hora, sempre que siga dins l’horari de vacunació de la jornada.
- Demà s’enviarà una carta als centres amb informació concreta i un enllaç perquè les persones comproven que tenen actualitzades les dades perquè sanitat puga enviar l’SMS (molt important comprovar-ho).
- No es prioritzarà una marca de vacuna respecte a l’altra. Dependrà de les dosis que tinga cada centre de vacunació de cada marca es convocarà a unes persones o a altres.
- Si una persona està empadronada en una altra comunitat, podrà triar si es vacuna al País Valencià o a la comunitat on estiga empadronat.
- Les persones vacunades el 15 de març també es vacunaran entre el 21 de juny i el 12 de juliol, perquè compleixen amb la pauta temporal marcada. Segurament es vacunaran les primeres perquè sanitat té en compte la data de vacunació de la primera dosi de cadascú.
- Sanitat enviarà a Educació les persones que no s’han vacunat de la segona dosi perquè es puguen solucionar possibles problemes.
- Les persones vacunades amb la primera dosi que han tingut la covid amb posterioritat, seran vacunades sis mesos després d’haver contret la malaltia.
- Qui s’haja vacunat de la primera dosi i no estiga treballant ara en el sistema educatiu serà convocada igualment, perquè Sanitat té el llistat de totes les persones vacunades en març, independentment de la seua situació laboral actual.
- El període de vacunació és ara més llarg que en la primera dosi perquè en aquell moment es van vacunar prioritàriament els serveis essencials, i ara van conjuntament amb la resta de la població.
STEPV ha aprofitat la reunió per a traslladar les queixes que han arribat respecte a les proves EBAU sobre Valencià (proves que no estaven pactades i eren confuses) i Castellà (sol·licitud de redacció d’un text amb l’opinió personal sobre què entén l’alumnat per ser patriota, una pregunta clarament amb una connotació ideològica impròpia d’un examen). La Conselleria ha contestat que coneixien la situació i han traslladat les queixes a la universitat perquè prenguen les mesures corresponents i esperen que no es tornen a repetir.

Actualitzat a les 16:45h: la Conselleria acaba d’enviar la carta amb les instruccions sobre la vacunació de la segona dosi. La podeu descarregar en aquest enllaç

Etiquetat com a

vacunació

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR