Universitats públiques

STEPV exigeix que la comunitat universitària forme part dels plans de vacunació

El Ministeri de Sanitat no considera essencial el personal universitari i no l’ha inclós en els plans de vacunació prioritària com sí ho ha fet al personal educatiu no universitari

dimecres 24 març 2021 12:08 h

Les treballadores i treballadors de les universitats valencianes aplaudim la priorització personal que treballa en els centres d’educació infantil, especial, primària i secundària. Animem a aquests col·lectius a vacunar-se ràpidament per garantir el dret a l’educació a les nostres escoles amb seguretat. Malauradament, les treballadores i els treballadors de l’educació superior al País Valencià queden fora d’aquesta categoria.

Molts països han declarat que el personal d’educació superior és essencial i s’ha inclòs als grups de vacunació prioritària

Des del març de 2020, moltes empleades de formació superior han treballat als campus com a essencials. Això inclou, entre d’altres, serveis de manteniment, alimentació i administració que són essencials per al funcionament diari de les nostres institucions. Personal bibliotecari, de seguretat, hostaleria, neteja i personal de servei als estudiants també han continuat treballant en persona per proporcionar serveis essencials al nostre estudiantat i institucions. A més, des de setembre de 2020 el professorat està fent docència presencialment i el personal d’administració i serveis està treballant majoritàriament de forma presencial.
Per tant, en excloure a la comunitat universitària, el Ministeri de Sanitat posa en perill l’estudiantat i crea un clar perill per a la salut pública. Recordem que el Ministeri de Sanitat és qui estableix l’estratègia de vacunació i va prioritzar el personal del sector d’ensenyament, tot i que ha exclòs al personal que hi treballa en la universitat. A nivell internacional, un elevat nombre de països han declarat que el personal d’educació superior en entorns de treball presencials és essencial i s’ha inclòs als grups de vacunació prioritària.
Amb l’alta probabilitat de brots de COVID-19 a les universitats, com ja vam veure a principis de curs, juntament amb la difusió de la comunitat associada a aquests brots, és necessari donar prioritat al personal d’educació superior per a la vacunació,per a la seguretat sanitària de les nostres comunitats.
Exigim al Ministeri de Sanitat i a la Generalitat Valenciana, en concret a la Conselleria de Sanitat i a la d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que revisen la seua definició de personal educatiu pel que fa a la prioritat de vacunació contra la COVID i que incloga als treballadors i les treballadores de la universitat al seu pla de vacunació.

Etiquetat com a

vacunació universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR