Universitats públiques
STEPV exigeix que la comunitat universitària forme part dels plans de vacunació
El Ministeri de Sanitat no considera essencial el personal universitari i no l’ha inclós en els plans de vacunació prioritària com sí ho ha fet al personal educatiu no universitari
Les treballadores i treballadors de les universitats valencianes aplaudim la priorització personal que treballa en els centres d’educació infantil, especial, primària i secundària. Animem a aquests col·lectius a vacunar-se ràpidament per garantir el dret a l’educació a les nostres escoles amb seguretat. Malauradament, les treballadores i els treballadors de l’educació superior al País Valencià queden fora d’aquesta categoria.
Molts països han declarat que el personal d’educació superior és essencial i s’ha inclòs als grups de vacunació prioritària
Des del març de 2020, moltes empleades de formació superior han treballat als campus com a essencials. Això inclou, entre d’altres, serveis de manteniment, alimentació i administració que són essencials per al funcionament diari de les nostres institucions. Personal bibliotecari, de seguretat, hostaleria, neteja i personal de servei als estudiants també han continuat treballant en persona per proporcionar serveis essencials al nostre estudiantat i institucions. A més, des de setembre de 2020 el professorat està fent docència presencialment i el personal d’administració i serveis està treballant majoritàriament de forma presencial.
Per tant, en excloure a la comunitat universitària, el Ministeri de Sanitat posa en perill l’estudiantat i crea un clar perill per a la salut pública. Recordem que el Ministeri de Sanitat és qui estableix l’estratègia de vacunació i va prioritzar el personal del sector d’ensenyament, tot i que ha exclòs al personal que hi treballa en la universitat. A nivell internacional, un elevat nombre de països han declarat que el personal d’educació superior en entorns de treball presencials és essencial i s’ha inclòs als grups de vacunació prioritària.
Amb l’alta probabilitat de brots de COVID-19 a les universitats, com ja vam veure a principis de curs, juntament amb la difusió de la comunitat associada a aquests brots, és necessari donar prioritat al personal d’educació superior per a la vacunació,per a la seguretat sanitària de les nostres comunitats.
Exigim al Ministeri de Sanitat i a la Generalitat Valenciana, en concret a la Conselleria de Sanitat i a la d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, que revisen la seua definició de personal educatiu pel que fa a la prioritat de vacunació contra la COVID i que incloga als treballadors i les treballadores de la universitat al seu pla de vacunació.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.