Universitats públiques

Inspecció de Treball dona la raó a STEPV: les Universitats han d’assumir la quota patronal de les convocatòries Margarita Salas i María Zambrano

Inspecció de Treball atén favorablement la denúncia presentada per STEPV contra les 5 Universitats Públiques Valencianes, el passat 28 de juny, i considera que l’actuació d’aquestes en els contractes Margarita Salas i María Zambrano vulneren la normativa de la Seguretat Social

STEPV va interposar la denúncia a Inspecció de Treball el passat 22 de juny de 2022

divendres 03 març 2023 10:33 h

Les universitats públiques valencianes van publicar aquestes ajudes, destinades a la “formació de joves doctors i doctores i l’atracció de talent internacional”, poc abans d’acabar el curs 2020-2021. En les convocatòries reflectien que la quota patronal havia de ser assumida per la persona beneficiària.

El Sindicat insta a totes les persones afectades que es posen en contacte amb els nostres Serveis jurídics

En entendre que la quota patronal no forma part de la nòmina de la persona treballadora, amb la qual cosa no pot imputar-se a l’ajuda, STEPV va presentar denúncia davant la Inspecció de Treball contra les 5 universitats públiques valencianes.

Ara, en la resposta a la denúncia presentada, ens comuniquen que la pràctica de la Universitat de València i la Universitat Politècnica «resulta il·legal» i que, per part d’Inspecció de Treball, s’ha procedit a practicar Actes d’infracció i alçar les pertinents Actes de liquidació.

En el text de l’informe realitzat per la Inspecció de Treball i Seguretat Social es reconeix que l’actuació empresarial ha produït un evident i injust perjudici econòmic en el professorat-doctor afectat. Aquest fet ha provocat una merma retributiva en les quantitats que tenien dret a percebre, així com també una infracotització en les seues bases de cotització, cosa que repercuteix negativament tant en la Seguretat Social com en el personal treballador beneficiari de les ajudes.

El Sindicat insta a totes les persones afectades de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, així com també de la resta d’universitats, que es posen en contacte amb els nostres Serveis jurídics per tal de procedir a la reclamació individual de les quantitats a percebre.

STEPV convoca una assemblea telemàtica informativa per al dimarts 7 de març a les 17,30 hores en aquest enllaç (Codi d’accés: 425-526-717)

Més informació:

  • Secció Sindical de la Universitat de València:
  • Mòbil: 678 464 466 Correu electrònic: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic).
  • Secció Sindical de la Universitat Politècnica de València:
  • Mòbil: 673 938 132 / 649 606 361 Correu electrònic: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
  • Secció Sindical de la Universitat Jaume I:
  • Mòbil: 645 96 90 59 Correu electrònic: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
  • Secció Sindical de la Universitat d’Alacant i Universitat Miguel Hernández:
  • Mòbil: 965 903 400 Ext. 9512 Correu electrònic: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

 

Etiquetat com a

universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR