Universitats públiques

STEPV es reuneix amb el grup parlamentari de Compromís

Aquest matí, representants de STEPV han continuat la ronda de contactes amb els grups parlamentaris del Botànic a les Corts Valencianes, que té com a objectiu reactivar la política universitària del País Valencià. Per part de Compromís ha assistit a la reunió Nathalie Torres, diputada i portaveu en la Comissió d’Educació i Cultura.

La delegació de STEPV amb la diputada Nathalie Torres

dilluns 23 maig 2022 14:39 h

La manca d’iniciativa de l’exconsellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i l’absència d’una política, clara i definida, per a les universitats públiques valencianes, ha dut el Sindicat a convidar els grups parlamentaris a traure de l’oblit i l’abandonament les nostres universitats.

Li hem recordat que continuem sent l’únic territori de l’estat sense conveni laboral per al personal d’universitats

La reunió, que per al Sindicat ha estat molt productiva, ha començat celebrant el canvi de responsabilitats a la Conselleria d’universitats. Bona part dels temps s’ha dedicat a intercanviar opinions sobre el pla plurianual de finançament de les universitats públiques, destacant l’opacitat amb la qual s’està duent. En aquest sentit, li hem demanat, com estem fent amb tots els grups polítics, la necessitat d’una major inversió i l’eliminació de les restriccions en massa salarial i taxa de reposició.
Li hem recordat que continuem sent l’únic territori de l’estat sense conveni laboral per al personal d’universitats i això no té cap justificació. Per això, hem tractat el carreró sense eixida en el qual ha entrat el conveni col·lectiu, obsolet abans de signar-se, i li hem presentat la nostra iniciativa d’implementar una carrera professional per al PDI, anàloga a la que té la major part del funcionariat públic valencià. Com no podia ser d’una altra manera, com a part del Govern del Botànic, també li hem recriminat la política universitària de titulars buits que ha marcat aquesta legislatura.
La diputada de Compromís ens ha presentat el seu punt de vista, i ens ha convidat a presentar una bateria de mesures urgents per a la resta de legislatura, a la qual cosa el Sindicat s’hi ha compromés.
La ronda de contactes ha de concloure amb el grup polítiques d’Unides-Podem que encara no han confirmat data per a la reunió.

Etiquetat com a

universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR