Universitats públiques

STEPV denuncia les universitats públiques valencianes per les convocatòries Margarita Salas i María Zambrano

STEPV-Iv ha presentat una reclamació formal a la Inspecció de Treball perquè considera que els contractes Margarita Salas i María Zambrano vulneren la normativa de la Seguretat Social

dijous 30 juny 2022 10:22 h

Les universitats publiques valencianes varen publicar aquestes ajudes, destinades a la “formació de joves doctors i doctores” i l’”atracció de talent internacional” com s’estableix als articles 20 i 22 de la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, poc abans d’acabar el curs 2020-2021. En les convocatòries reflectien que la quota patronal havia de ser assumida per la persones beneficiària.

En opinió d’STEPV-Iv, existeix una vulneració de la normativa de la Seguridad Social en relació al subjecte obligat al pagament de la quota patronal en els contractes Margarita Salas i María Zambrano. Açò ha suposat una important reducció salarial per a aquest personal investigador.

Aquesta reducció del salari brut suposa cobrar per sota del sou d’una persona investigadora de l’Estat espanyol, la qual cosa és contrària a la Llei de la Ciència, que al seu article 22 apartat d) estableix que “la retribució del contracte d’accés al Sistema espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació no podrà ser inferior a la que corresponga al personal investigador que realitze tasques anàlogues”. 

Després d’encetar diàlegs improductius amb les diverses administracions universitàries i, fins i tot, amb la Conselleria d’Universitats, STEPV-Iv ha decidit presentar la denúncia contra les 5 Universitats Públiques Valencianes.
La universitat no pot ser una excepció en l’aplicació dels drets laborals de les persones que treballen sota el seu nom i no es pot tolerar que es plantege a incorporació de personal investigador a costa de baixades de salari.

Etiquetat com a

universitats

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR