Llengua

La Conselleria d’Educació lidera la vulneració de drets lingüístics dels valencianoparlants

La Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià, ala qual pertany Intersindical Valenciana, presenta l’informe anual de vulneració de drets lingüístics individuals i col·lectius

Acte de presentació del Manifest, aquest matí, al Palau de la Generalitat

dijous 04 desembre 2014 11:38 h

Les entitats ACPV, ACV Tirant, Acicom, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya, FAPA-València i Societat Coral El Micalet;  els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN conformen la Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià (PDL-PV) i hui és el segon any que es commemora el Dia dels Drets lingüístics al País Valencià per a visualitzar les múltiples vulneracions d’aquests drets que sofreixen els valencianoparlants.

S’hi detallen 14 casos de vulneració de drets lingüístics, 9 d’ells són individuals i 5 col·lectius

Els representants d’aquesta plataforma han presentat un informe sobre la vulneració de drets lingüístics individuals i col·lectius per registre de la Generalitat Valenciana i han llegit un manifest. Aquest mateix informe es presentarà a les Corts Valencianes, al Síndic de Greuges, al Consell Valencià de Cultura, a les tres Diputacions valencianes, al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu, a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i a l’Institut d’Estudis Catalans.

En total, s’hi detallen 14 casos de vulneració de drets lingüístics, 9 d’ells són individuals i 5 col·lectius. És la Conselleria d’Educació, la institució que lidera la vulneració de drets lingüístics dels valencianoparlants.

La majoria dels casos de l’informe responen a l’eliminació d’oferta d’ensenyament plurilingüe en valencià al llarg del nostre territori. També s’assenyalen casos com el de la comissaria de Xirivella, on uns policies es van negar a atendre a una dona que els parlava en valencià, el cas d’un funcionari d’una presó que va amenaçar una professora per parlar en valencià o el cas d’un metge i una zeladora que van denegar l’assistència mèdica a un veí de Crevillent per parlar en valencià.

Descarrega’t l’Informe i el Manifest de la Plataforma pels Drets Lingüístics.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR