Llengua

STEPV i Acció Cultural del País Valencià acorden col·laborar per promoure l’ús social del valencià

STEPV – Intersindical Valenciana i Acció Cultural del País Valencià han mantingut una reunió de treball per analitzar la situació lingüística, educativa i social al País Valencià. Aquesta reunió s’emmarca en les reunions que mantenen, de manera periòdica, totes dues organitzacions.

Els representants de STEPV i ACPV es reuneixen a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

dilluns 24 novembre 2014 16:13 h

STEPV i ACPV coincideixen en la necessitat de promoure l’ús del valencià a tots els àmbits socials, especialment als mitjans de comunicació, a l’ensenyament i a les administracions públiques, davant de les polítiques antivalencianes del Consell. En eixe sentit, les dues organitzacions col·laboraran per impulsar campanyes unitàries per fer-ho.

Les dues organitzacions col·laboraran per impulsar campanyes unitàries per fomentar el valencià

Acció Cultural i STEPV consideren que és necessari que la societat valenciana s’organitze per exigir el govern que acabe amb una política lingüística contrària a l’ús i l’ensenyament de la nostra llengua. Una política que pretén retrocedir l’ensenyament en valencià al sistema educatiu i que ens ha deixat sense mitjans públics en la nostra llengua. Per aquest motiu, exigeixen el govern valencià que done suport a la ILP per una ràdio i televisió públiques valencianes i que desbloquege la recepció de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio.
A més, valoren negativament les partides destinades a la promoció del valencià que estan reflexades als Pressupostos de la Generalitat per 2015. Unes partides manfestament insuficients per impulsar l’ús del valencià a tots els àmbits de la nostra societat.
Malgrat tots aquests entrebancs, ACPV i STEPV són optimistes per la capacitat d’organització, treball i resposta de la societat valenciana en la ferma defensa de la nostra llengua que està impedint el retrocés buscat pel Consell.
Finalment, les dues organitzacions manifesten la seua voluntat d’intensificar el seu treball conjunt i unitari per avançar en el procés de normalització lingüística al nostre país.

Etiquetat com a

valencià llengua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR