Plataforma per l’ensenyament públic

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca una vaga de la comunitat educativa el dia 23 de maig

La vaga es convoca per la millora de les condicions laborals del professorat, contra les retallades en l’educació pública, el districte únic segregador i la llei d’arraconament del valencià o de “llibertat educativa”

Un moment de la roda de premsa d'aquest matí a la porta de la Conselleria d'Educació

dimecres 24 abril 2024 11:18 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic – integrada per FAMPA-València, STEPV, Federació d’Educació CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), Escola Valenciana, CAVE-COVA, CGT Enseyament, FAAVEM, FEPV, SEPC València, BEA, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica PV, ADIDE-PV, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica – ha convocat de forma unitària entre les organitzacions sindicals i socials una vaga de la comunitat educativa per al dia 23 de maig, per aturar la nova llei educativa PP-VOX.

També parem per demanar l’extensió de la xarxa pública de la gratuïtat de 0-3 anys i per condemnar les retallades d’idiomes a les EOI.

Fem aquesta crida perquè sols així es podrà obrir un camí cap a una major pressió social i sensibilització de l’opinió pública a fi que el Govern deixe d’implementar polítiques educatives regressives com les malament anomenades lleis de “llibertat educativa” i “concòrdia”, que atempten contra els drets de la comunitat educativa i que perverteixen el significat de la paraula “llibertat”.

Estem assistint amb indignació a l’augment d’atacs a l’escola pública i en valencià. Per això, el dia 23 de maig fem una crida a la mobilització a tot el professorat i a la comunitat educativa a que es mobilitzen per exigir els recursos necessaris per a una vertadera inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores de l’ensenyament com, entre d’altres, increments retributius, reducció d’hores lectives per a docents majors de 55 anys, supressió de la burocràcia, augment de les plantilles i una baixada generalitzada de ràtios i posar fi a les massificacions, les agressions i la conflictivitat a la que no es dóna cap solució. Reclamem una negociació seriosa per corregir aquestes situacions de gran perjuí per als drets laborals dels treballadors i treballadores de l’educació.

El 23 de maig diem NO a la paralització del Pla Edificant i per la millora de les condicions dels centres educatius de l’ensenyament públic. A més, ens oposem al districte únic segregador perquè des de la Plataforma afirmem que quan s’apliquen mesures com la zona única, el sistema educatiu acaba segregant la infància en funció de les possibilitats econòmiques, creant centres de tipus A i centres de tipus B, reforçant els centres gueto.

També parem per demanar l’extensió de la xarxa pública de la gratuïtat de 0-3 anys i per condemnar les retallades d’idiomes a les EOI.

I ens unim per dir sí al valencià, que a hores d’ara intenten arraconar, i perquè es garantisca l’oficialitat plena i efectiva de la nostra llengua a l’escola, a l’administració, als carrers, als mitjans de comunicació i a la societat en general.

Finalment des de la Plataforma per l’ensenyament públic donem suport a la vaga d’estudiants no universitària convocada per a demà dijous 25 d’abril pel Sindicat d’Estudiants, animem a participar a les concentracions de la vaga estudiantil a les 12 h a València, Alacant i Elx, i per últim animem a la comunitat educativa a participar en la Manifestació del 25 d’abril convocada per ACPV a València el dissabte 27 d’abril a les 18h a la plaça Sant Agustí.

Acudeix a defensar l’escola pública i en valencià!


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR