Retallades

La Conselleria envia les plantilles als centres sense negociar amb els sindicats

En la Mesa Sectorial del 13 de juny la Conselleria va acceptar convocar una Mesa Tècnica per explicar amb més concreció quina serà la plantilla que tindran els centres el curs que ve, cosa que no ha fet. La retallada serà de vora un miler de docents

dimarts 25 juny 2024 14:05 h

Aquest matí, la Conselleria d’Educació ha enviat als centres d’infantil, primària, secundària i FP les plantilles docents que han d’aplicar per al curs que ve, després de denunciar els acords de plantilles el passat 30 de maig, signats amb el Botànic en juny de 2023 i pendents de completar la seua aplicació el curs que ve, ja que s’aplicaven al 100% en dos cursos, 2023/24 i 2024/25.

El Sindicat presentarà un recurs contenciós i demanarà la suspensió cautelar de la proposta de plantilles per mala fe negociadora

Les instruccions de plantilles per al curs que ve ratifiquen les retallades, tant en Primària com en Secundària i FP.

En Primària, els centres de 8, 9, 10, 11 i a partir de 18 unitats tindran un docent menys del que estava previst per al curs que ve. Es tracta de centres que no arriben a 2 línies (12 unitats) i a partir de 3 línies (18 unitats).

Per contra la Conselleria ha augmentat les hores de dedicació als equips directius i les hores de coordinació en els CEIP a partir de 4 unitats (però no en la resta de centres, inclosos secundària i FP).

En secundària l’única modificació respecte a la proposta del 13 de juny és que mantenen la reducció horària per a la tutoria en 1r i 2n d’ESO a 3 hores tal i com s’està aplicant aquest curs gràcies a l’acord, però es mantindrà a 2 hores en 3r i 4t d’ESO (l’acord establia augmentar-les a 3 hores el curs que ve). En canvi, en 1r de Batxillerat, on aquest curs la tutoria era de 2 hores, el curs que ve retornarà a 1 hora, mentre que en 2n de Batxillerat també es quedarà en 1 hora i no s’ampliarà a 2 hores com estava previst.

En Formació Professional, l’únic canvi detectat és que corregeixen la proposta inicial d’hores per a les unitats en règim semipresencial, que passaran de 25 hores a 30h.

En definitiva, la Conselleria es ratifica en la seua proposta de retallada de plantilles per al curs que ve, on hi havia previst un increment de 1900 docents més en el sistema educatiu. Segons la Conselleria l’augment per al curs que ve serà de 1000 docents (que no entenem d’on eixiran). Per tant, reconeix que hi ha una retallada de 900 docents més en el sistema educatiu dels que estaven previstos per al curs que ve si s’hagueren aplicat els acords de plantilles.

Cal dir, a més, que la Conselleria es va comprometre a convocar una Mesa Tècnica per acabar d’explicar les plantilles que s’aplicaran el curs que ve, tal i com expliquem en aquesta nota de premsa. La Conselleria ha faltat a la seua paraula i ha enviat als centres les plantilles sense convocar l’esmentada Mesa Tècnica.

El Sindicat presentarà un recurs contenciós i demanarà la suspensió cautelar de la proposta de plantilles per mala fe negociadora (tota la gestió de les noves plantilles ha estat un despropòsit) i burlar-se dels sindicats i del professorat, en negar informació, denunciar els acords de plantilles mentre encara no s’havien acabat d’aplicar i atemptar contra el dret a la negociació col·lectiva.

Finalment, el Sindicat anima el professorat a participar de les concentracions previstes per a dijous 27 de juny per la vesprada a Alacant, València i Castelló per rebutjar l’aprovació de la llei de “llibertat educativa” i, també, per rebutjar la retallada de professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR