Retallades

La Conselleria suprimeix o desplaça 330 docents, un 38% més que el curs passat

L’increment de desplaçaments i supressions és conseqüència de la política de retallades de l’actual govern del PP

dilluns 15 juliol 2024 18:46 h

La Conselleria d’Educació ha publicat la llista provisional de professorat suprimit o desplaçat, és a dir, el funcionariat de carrera que perd el seu destí definitiu per diversos motius (disminució d’unitats, retallades de plantilles, etc.). La diferència entre el personal suprimit i el desplaçat és que el primer perd el seu destí definitiu i el segon el manté encara en cas que es recupere la plantilla docent en un futur.

És evident que les retallades de plantilles són una evidència que nega sistemàticament la Conselleria d’Educació

La llista és encara provisional i pot canviar atenent les reclamacions que el professorat presente en un termini de 2 dies. En publicar-se la llista definitiva es procedirà a l’adjudicació de places perquè aquest professorat tinga destí el curs que ve.

Si comparem els llistats provisionals de persones desplaçades o suprimides del curs passat amb l’actual s’ha incrementat en un 38% el nombre de professorat afectat. El curs passat hi va haver un total de 203 supressions o desplaçaments en les llistes provisionals i enguany ha augmentat a 330 (127 docents més).

Per cossos docents, en el cos de mestres passem de 161 mestres el curs passat a 271 enguany, és a dir, 110 mestres més (un 41% més). En secundària i resta de cossos, passem de 42 docents a 59 enguany, és a dir, 17 professors més (un 29% més).

Per intercomarcals, el professorat suprimit o desplaçat per al curs que ve és el següent:

Mestres:

ALACANT: 55
CASTELLÓ: 31
VALÈNCIA: 185

Secundària:

ALACANT: 19
CASTELLÓ: 4
VALÈNCIA: 36

El Sindicat també ha fet un estudi del professorat que ha sigut adjudicat en els concursos de trasllats d’enguany i que s’ha vist desplaçat o suprimit.

En el cos de mestres, dels 271 desplaçats o suprimits, 127 (47%) tenien adjudicada una plaça per al curs que ve pel concurs de trasllats, a la qual no s’incorporaran. En secundària i resta de cossos, dels 59 afectats, 11 (18,6%) tenien plaça adjudicada en el concurs estatal de repetició celebrat enguany. En total 138 persones que no s’incorporaran al seu destí definitiu.

Aquest fet és molt greu perquè precisament un dels criteris per oferir places en el concurs de trasllats és que no seran suprimides posteriorment, perquè no té cap sentit que t’adjudiquen una plaça definitiva que desapareixerà el curs següent. És per això que STEPV anima les 138 persones afectades a interposar recursos contra l’administració per la mala planificació educativa que està duent a terme aquest curs.

És evident que les retallades de plantilles són una evidència que nega sistemàticament la Conselleria d’Educació (tot i que reconeix implícitament que el curs que ve no hi haurà els 1900 llocs de treball previstos segons els acords de plantilles denunciats per la Conselleria recentment) i que ara afecta al funcionariat de carrera, però també es preveu una retallada de places important en les adjudicacions de places per al funcionariat interí, que encara no s’han publicat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR