Llengua

Conselleria pretén conflictivitzar el valencià a l’escola

Pretenen realitzar una consulta a les famílies en febrer sobre la llengua vehicular

divendres 17 octubre 2014 09:59 h

La realització d’aquesta consulta a les famílies no pretén atendre la demanda d’aquestes, que és innecessària perquè ja demanen en el procés d’admissió, sinó conflictivitzar el valencià a l’ensenyament.

STEPV proposarà a la comunitat educativa les accions pertinents perquè el conflicte el tinga ella i no l’escola en valencià

Aquesta consulta s’emmarca en l’estratègia dissenyada des del PP per tal d’intentar marginar les llengües pròpies. Recordem que la LOMQE és la primera llei estatal que regula com s’han d’impartir les llengües pròpies, i ho fa per a blindar el castellà, no per a potenciar la resta de llengües. Al País Valencià, la Conselleria porta anys entrebancant l’autorització de línies en valencià. Hi ha casos recents en què algunes escoles han hagut de recórrer als tribunals per poder tindre línia en valencià. Aquest curs, la Conselleria no ha autoritzat moltes línies en valencià argumentant que si hi ha demanda de famílies en castellà, encara que siguen molt minoritàries, tenen prioritat sobre la demanda majoritària en valencià. Això ha passat a moltes escoles a Castelló o a Ontinyent, per posar alguns exemples.
Per tot això, la consulta a les famílies que vol impulsar la Conselleria, amb l’aparença de democràcia, és una peça més en aquesta arquitectura legislativa per a marginar el valencià a l’ensenyament.
Tots els sindicats educatius vam registrar un escrit conjunt el passat mes de febrer en el qual instaven a la Conselleria a evitar aquestes situacions conflictives. Tanmateix, i novament, la consellera Català està fent oïdes sordes a les peticions sindicals i de la comunitat educativa.
Si la Conselleria manté aquesta mesura de tensionar i conflictivitzar el valencià a l’ensenyament, STEPV proposarà a la comunitat educativa les accions pertinents perquè el conflicte el tinga ella i no l’escola en valencià.

Etiquetat com a

valencià

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR