Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira

El Sindicat ha presentat una bateria de propostes per a millorar les condicions laborals del professorat i de l’educació

Un moment de la reunió amb el conseller Rovira

divendres 24 novembre 2023 13:34 h

STEPV s’ha reunit amb el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, i el Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy. El Sindicat ja es va reunir amb la Conselleria, el 9 de novembre, per a tractar temes relacionats amb les universitats. Ara, s’han abordat temes relacionats amb pública no universitària i privada-concertada.

Respecte a ensenyament públic no universitari, el Sindicat ha tractat, entre d’altres, aquests temes
- Reducció de la burocràcia.
- Estabilitat del funcionariat de carrera mitjançant el concurs de trasllats.
- Continuïtat en el treball del professorat interí.
- Recuperació del poder adquisitiu.
- Equiparació salarial del professorat del cos A2 en el cos A1.
- Plantilles suficients, docents i no docents, per atendre les situacions cada vegada més complexes que presenta l’alumnat (autolesions, intents de suïcidi, agressions, etc.).
- Reducció de les ràtios.
- Creació de, com a mínim, una quarta direcció territorial per atendre correctament el volum de professorat existent.
- Foment del valencià com a llengua vehicular en el sistema educatiu.
- Impuls a la construcció i rehabilitació dels centres públics.
A més, el Sindicat va lliurar totes les propostes i reivindicacions plantejades en la Junta de Portaveus del passat 16 de novembre que podeu trobar en aquest enllaç.


Quant a ensenyament privat-concertat, el Sindicat li ha traslladat aquestes reivindicacions:
- Reactivar l’àmbit de negociació del sector (Comissió Seguiment de la Concertada).
- Acabar de concretar l’ordre de Pagament Delegat i poder signar la nova ordre amb beneficis substancials sobretot per a les persones treballadores dels centres concertats.
- Acabar amb la problemàtica dels impagaments en les nòmines. Millorar i agilitzar el sistema de variacions en nòmina perquè no hi hagen endarreriments en l’abonament de les nòmines als docents.
- Urgeix ja la negociació de les plantilles en el sector adequant-les a les necessitats dels centres.
- Reducció de la càrrega lectiva dels docents en centres concertats.
- Abonament de la paga d’antiguitat (paga 25 anys) d’ofici, actualment judicialitzada.
- Pagament delegat per al PAS.
- Actualització de la borsa de recol·locació.
- Homologació de la pujada salarial del 0’5% als docents en pagament delegat.


Tant el Conseller com el Secretari Autonòmic es van interessar per conèixer amb més detall algunes de les propostes plantejades per estudiar-les, com l’estabilitat del professorat funcionari de carrera. També van garantir que l’ordenació de les borses de treball no es modificarà i van explicar les mesures que s’estan acordant amb Sanitat respecte a la infermeria escolar i la salut mental de l’alumnat (en eixe sentit el Sindicat també va reclamar la publicació del protocol d’agressions al professorat negociat el juny passat). També van explicar que la retallada pressupostària al pla Edificant no suposarà que no es construïsquen centres nous o es rehabiliten si no que s’ha ajustat al que es preveu executar l’any que ve. Igualment es van mostrar reticents a la reducció de les ràtios i, respecte al plurilingüisme, estan treballant la modificació de la llei per tal que les famílies trien la llengua vehicular, en principi, amb un programa únic. STEPV va manifestar clarament el seu rebuig a aquesta proposta perquè persegueix la reducció de l’ensenyament en valencià a la mínima expressió.
Respecte a concertada, van informar que en el mes de desembre es convocarà la Mesa de Seguiment per a engegar la negociació. En principi, sembla que prioritzaran l’acord de pagament delegat reclamat i la desjudicialització de la paga de 25 anys. Ho confirmarem quan convoquen la Comissió de Seguiment.


STEPV, com a sindicat majoritari de l’ensenyament, sempre té la mà estesa amb l’administració per arribar a acords que milloren les condicions laborals del professorat i la qualitat de l’ensenyament, però alhora no dubtarà en mobilitzar el professorat i la comunitat educativa en aquelles mesures que considere un retrocés o una agressió a l’ensenyament.

Etiquetat com a

reunió

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR