Universitats públiques

STEPV es reuneix amb la Conselleria per a tractar la situació de les universitats públiques i de l’ISEA

A l’inici de la reunió ha acudit també el Conseller Rovira

Un moment de la reunió d'aquest matí

dijous 09 novembre 2023 14:56 h

STEPV s’ha reunit aquest matí amb l’equip de la Secretaria Autonòmica d’Universitats, M. Esther Gómez Martín i el seu equip. També ha acudit la Directora de l’ISEA (integrada en la Secretaria Autonòmica d’Universitats), Francisca Blanch Piqueras.

La Conselleria s’ha compromés a continuar mantenint reunions per a tractat les qüestions plantejades

A l’inici de la reunió també ha acudit el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira, amb el qual s’ha acordat una pròxima reunió per a tractar les propostes del Sindicat respecte a ensenyament públic no universitari i ensenyament concertat.

La reunió ha sigut una primera presa de contacte amb les noves persones que estan gestionant el sector d’universitats i de l’ISEA. Tot i això, STEPV ha començat a traslladar algunes qüestions que considera que s’han d’abordar durant aquest curs.

Quant a les universitats públiques, el Sindicat ha plantejat les qüestions següents:

-Finançament universitari: STEPV ha demanat un augment del pressupost destinat al finançament de les universitats, perquè puguen fer front al seu dia a dia amb més solvència. La SA ha informat que al País Valencià es destina un 0,96% del PIB a les universitats, percentatge superior a la mitjana estatal.

- Mesa General d’Universitat: Per al Sindicat, és important que s’active, en tant que és la mesa de representació on tractar aquells temes comuns a totes les universitats valencianes.

- Problemes amb la compatibilitat del professorat substitut: STEPV ha exposat la problemàtica que s’està suscitant amb la nova figura de professorat substitut, implantada per la LOSU. Per qüestions organitzatives de repartiment d’horaris, en molts departaments s’estan oferint places a temps parcial, quan el concepte de la nova figura era per cobrir substitucions a temps complet. Açò s’agreuja perquè no se’ls reconeix la possibilitat de compatibilitzar amb una altra feina, encara que tinguen un contracte parcial amb la universitat. Val a dir que la normativa de compatibilitats és de l’any 1985 i que el Ministeri no va tindre en compte aquesta circumstància quan va elaborar la LOSU. La SA ens ha informat que el govern de l’estat ha manifestat la voluntat de modificar el RD de compatibilitats quan tinguen ocasió parlamentària per fer-ho, però que paral·lelament la Conselleria està estudiant la possibilitat de publicar una excepció pròpia per a educació i sanitat, per solucionar la situació.

A més, STEPV ha recordat que un dels motius pels quals no va signar el conveni col·lectiu va ser el fet que el professorat substitut no té dret a triennis, quinquennis ni sexennis.

- Conveni: STEPV ha explicat a la SA els motius pel quals no hem signat el conveni: en resum, perquè no contemplava totes les figures en les millores salarials i perquè les retribucions del personal investigador eren ínfimes. És més, el decret de retribucions, que vam aconseguir que es publicarà, ja recollia les mateixes millores retributives. Cal recordar també que el conveni va nàixer caducat per la dilatació en el temps de la negociació i que toca renovar-lo en menys d’un any.

- AVAP: El sindicat ha preguntat al DG de l’AVAP si anaven a posar en marxa el sistema d’acreditacions que estableix la LOSU, que permet que les agències autonòmiques puguen acreditar totes les figures. Ara bé, no preveuen de moment que es puguen acreditar les figures funcionarials. No obstant, n’hi ha un treball conjunt amb l’ANECA en la xarxa REACU, perquè els criteris siguen homogenis en tots els territoris, a més de coordinar els barems també de les acreditacions laborals i funcionarials. El sindicat ha reclamat que als barems es contemplen criteris de gènere, per malaltia o per discapacitat.

- PROBLEMES AMB LES SUBVENCIONS DELS PROJECTES: STEPV ha preguntat respecte de les convocatòries autonòmiques del Programa I+D+I. Ens han informat que enguany n’hi ha hagut disfuncions en el calendari de convocatòria pel canvi de govern. Preveuen poder modificar el calendari perquè els terminis d’execució de pressupostos siga més racional, però això implicarà ajustos inicials: la intenció és solucionar-ho en la propera convocatòria, encara que això implique endarrerir-la en un primer moment.

Respecte a l’ISEA, el Sindicat ha traslladat a la seua directora les qüestions següents:

- Ubicació dels Ensenyaments Artístics Superiors en el context del espai europeu d’ensenyaments superiors i les seues relacions i imbricacions amb la universitat.

- Posicionament respecte al projecte de Llei d’Ensenyaments Artístics.

- Traspàs del Personal Docent i PAS que actualment continua depenent de la Direcció General de Personal.

- Ordre desenvolupament del ROF dels centres de l’ISEA.

- Investigació del professorat de l’ISEA, acreditació i avaluació AVAP/ANECA.

- Informació sobre Infraestructures dels centres de l’ISEA (construcció nous centres com per exemple Conservatori Superior de Música de Castelló i millores previstes de la resta de centres.

STEPV valora positivament la reunió, que ha sigut productiva i cordial, i ens hem emplaçat a continuar reunint-nos per tractar tots aquests temes amb més profunditat, tant pel que fa a les universitats com pel que fa a l’ISEA.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR