Polítiques educatives

ADEPPV i STEPV es reuneixen per analitzar la situació de l’ensenyament

S’han tractat aspectes com la llei que substituirà la llei de plurilingüisme i arracona el valencià, el districte únic segregador o les infraestructures educatives

Representants de les dues entitats s'han reunit en la seu d'Intersindical Valenciana

dimecres 27 març 2024 09:59 h

L’Associació de Direccions de l’Escola Pública del País Valencià (ADEPPV) i STEPV s’han reunit per a analitzar la situació de l’ensenyament, una reunió que ha tingut lloc després de conèixer la proposta de llei que substituirà la llei de plurilingüisme.

Les dues entitats han acordat continuar treballant conjuntament

Una bona part de la reunió es va centrar en l’anàlisi d’aquesta llei. Les dues entitats van mostrar la seua preocupació si s’aprova ja que comportarà un arraconament de l’ensenyament en valencià en el sistema educatiu i una complicació organitzativa als centres perquè trenca absolutament el treball pedagògic per cicles. La llei fa perillar també el banc de llibres, ja que serà insostenible dur-la a terme. Aquestes són algunes qüestions de la llei, entre d’altres, que fan que les dues entitats rebutgen la proposta. 
Altres aspectes que es van tractar en la reunió van ser la ILP per la baixada de les ràtios (tombada per PP i VOX en les Corts Valencianes el mateix dia que van presentar la proposta de llei), la situació de les infraestructures educatives arran de les retallades en el Pla Edificant, la recuperació del districte únic segregador en el decret d’admissió, el seguiment conjunt de l’arranjament escolar, la proposta compartida per les dues entitats per la integració del cos de mestres en el cos A1, etc.
Les dues entitats han acordat continuar treballant conjuntament per a aconseguir un ensenyament públic gratuït, de qualitat, inclusiu i en valencià i intentar paralitzar o minimitzar als màxims els efectes de les polítiques educatives del govern valencià que vagen en la línia contrària.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR