Meses de negociació

STEPV presenta una bateria de propostes per a negociar amb la Conselleria

La Conselleria implantarà el districte únic, que perjudica l’ensenyament públic i es ratifica en negar el dret de l’alumnat a aprendre valencià

dijous 16 novembre 2023 13:50 h

Aquest matí ha tingut lloc la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació d’aquest curs 2023/24. La Conselleria, encapçalada pel Secretari Autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, juntament amb els directors i directores generals, ha donat en mà les seues propostes per a negociar després que els sindicats enviàrem prèviament els temes de negociació (adjuntem els dos documents).

Un altre tema que ha centrat la reunió ha estat la reducció de partides pressupostàries

STEPV ha plantejat la necessitat de treballar altres temes que no s’han inclòs, com per exemple, la reducció de la burocràcia, l’atenció de l’alumnat amb problemes de salut mental, la salut laboral del professorat, les retribucions; la reducció de les ràtios; l’horari del professorat d’orientació en CEIP; un pacte d’estabilitat per al professorat interí, amb especial atenció al professorat de 55 anys; la situació i millora de les infraestructures educatives; la llei de plurilingüisme; la recuperació del servei propi de prevenció de salut laboral; la millora en la normativa de formació de persones adultes, les plantilles d’educació infantil 0-3 anys (escoletes), la creació d’una quarta direcció territorial, entre altres temes.
El Sindicat també ha traslladat les propostes de l’Associació de Professorat de Francés, amb la qual es va reunir dimarts passat, per aconseguir un tractament igualitari del francès (i d’altres llengües estrangeres) en el marc del plurilingüisme.
Sobre les propostes de la Conselleria, STEPV ha manifestat la seua preocupació respecte a la modificació del decret d’admissió que incorporarà el districte únic, un mecanisme per afavorir la concertada en detriment de l’ensenyament públic, disfressat de la “llibertat d’elecció de centre” que només es poden permetre les classes socials adinerades. Igualment li ha traslladat la seua oposició a la modificació de la llei de plurilingüisme, incorporada a la llei d’acompanyament dels pressupostos, per a impedir l’alumnat de les comarques castellanoparlants a rebre assignatures en valencià i fomentar l’exempció del valencià.
Sobre la resta de temes, la Conselleria s’ha compromés a estudiar algunes de les qüestions plantejades pel Sindicat, com l’equiparació salarial amb el cos A1, especialment del professorat d’FP, la reducció de la burocràcia, la millora de les adjudicacions d’inici de curs, protocols sobre la salut mental i problemes de comportament, desplegament de la normativa d’FPA, etc.
Un altre tema que ha centrat la reunió ha estat la reducció de les partides pressupostàries d’infraestructures educatives i de Formació Professional. La Conselleria ha argumentat que s’han reduït perquè hi havia part del pressupost que no s’executava, a la qual cosa ha respost STEPV que això no justifica en cap cas una retallada pressupostària, si no en tot cas cal el compromís d’aquest govern d’executar en 2024 el que no s’ha executat en 2023. És per això que STEPV ha reclamat una Mesa Sectorial específica sobre infraestructures educatives.

Propostes Conselleria


Propostes STEPV

Etiquetat com a

junta de portaveus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR