Meses de negociació

La Conselleria es compromet a negociar increments de les retribucions del professorat

Aquest matí ha tingut lloc la Junta de Portaveus per a revisar el calendari de negociació

dijous 29 febrer 2024 15:41 h

La Conselleria ha presentat a la Junta de Portaveus el mateix calendari que ja va proposar en novembre de 2023, sense cap canvi significatiu ni cap proposta que afectara les condicions laborals del professorat.

STEPV celebra que es negociaran millores retributives però es mostra preocupat per la manca d’interés en abordar altres temes

STEPV ha manifestat la seua decepció per aquest fet i s’ha mantingut en la defensa de les propostes que ja va presentar en la Junta de Portaveus de novembre. Així i tot, el Sindicat ha proposat prioritzar un decàleg de propostes, tenint en compte les alçades del curs en la que ens trobem, i ha proposat també la calendarització de la resta de temes al llarg d’aquesta legislatura. El decàleg presentat és el següent:

1.- Negociació de les retribucions del professorat: recuperació del poder adquisitiu, equiparació salarial del cos A2 en l’A1, abonament dels triennis i sexennis quan es complisquen en l’any de pràctiques i també sense esperar a ser nomenat funcionari de carrera en el BOE, consolidació del complement de direcció en seccions IES, abonament dels tribunals d’oposició en temps i forma, actualització del quilometratge, etc.

2.- Reducció de la burocràcia als centres. Dotació de PAS i menjador escolar.

3.- Reducció de les ràtios.

4.- Reducció de la jornada a majors de 55 anys sense pèrdua retributiva.

5.- Convocatòria urgent de la CSAI (Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí): estabilitat professorat interí (també major de 55 anys), problemàtica de filologia catalana i altres en difícil cobertura, obertura de borses de treball, etc.

6.- Negociació de les infraestructures educatives i manteniment del Pla Edificant previst.

7.- Negociació dels aspectes relacionats amb la salut laboral: servei de prevenció propi, regulació de les URC, etc. Atenció als problemes de salut mental del professorat i de l’alumnat.

8.- Publicació immediata del protocol d’agressions al professorat negociat en juny de 2023 i implementació de la normativa d’inclusió educativa (material i de personal).

9.- Millora de la situació en determinades etapes educatives: infantil 0-3 anys, formació de persones adultes, CEE, EOI, CRA, centres incomplets, conservatoris, centres ISEA (que no apareixen en el document), orientació en CEIP, instituts-escola, etc.

10.- Creació, d’almenys, una quarta direcció territorial d’educació en les comarques centrals.

D’aquestes propostes la Conselleria només s’ha compromés a convocar la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí pròximament i han informat que estan en contacte amb la resta de territoris per a estudiar les taules retributives i, per tant, han manifestat que estan d’acord en negociar millores salarials, tot i que no han concretat encara la data.

Sobre els problemes de salut mental de l’alumnat i les agressions al professorat, la Directora General d’Innovació i Inclusió s’ha compromés amb el sindicat a tractar també aquesta problemàtica quan tinguen més avançades les propostes que estan treballant.

També han informat que estan treballant en la modificació de l’ordre de jornada escolar i que, previsiblement, a final de curs es podrà abordar en Mesa Sectorial.

STEPV celebra que la Conselleria estiga disposada a negociar millores salarials però ha mostrat la seua preocupació per la manca d’interés en abordar la problemàtica de l’excés de burocràcia en els centres educatius, la reducció de les ràtios o la situació de les infraestructures educatives i l’aplicació del Pla Edificant, entre altres qüestions.

El Sindicat continuarà insistint en la necessitat d’abordar aquestes qüestions, entre d’altres, aquest curs, perquè les considera prioritàries per a millorar la situació en els centres educatius.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR