Meses de negociació

Informació sobre la reunió de la Junta de Portaveus

Aquest matí hi ha hagut una reunió per a tractar els temes de la Mesa Sectorial del 31 d’octubre. En el torn obert la Conselleria ha donat resposta sobre la problemàtica de les substitucions

dimecres 25 octubre 2023 11:32 h

La Conselleria ha convocat la Junta de Portaveus per a informar sobre els punts de la Mesa Sectorial del 31 d’octubre, que seran la resolució per a l’acreditació de la competència digital docent i l’adaptació del decret de permisos i llicències al RDL 5/2023, de 28 de juny, que modifica el decret de permisos i llicències del personal docent de la Conselleria d’Educació.

La setmana que ve es publicarà el concurs de trasllats autonòmic amb la modificació del barem proposada per STEPV

També ha anunciat que el 16 de novembre es convocarà una nova Junta de Portaveus per a tractar la resta de temes de negociació per al curs 2023/24.
En el torn obert, STEPV ha plantejat la problemàtica de la falta de cobertura de places en molts centres, tal i com vam informar ahir. La resposta de Conselleria ha estat que no estava pressupostada la substitució de les baixes en aplicació de les noves plantilles per a l’any 2023, un fet que Hisenda solucionarà aquesta setmana i, per tant, s’oferiran a les adjudicacions les places que falten per adjudicar i que no s’han oferit en les darreres convocatòries d’adjudicacions. Ara bé, segons té entés STEPV, les substitucions no van vinculades a les plantilles si no a les necessitats que es van generant a mesura que es van produint les baixes, per tant, aquest argument vinculat a les plantilles no s’ajusta a la realitat.
Quant al personal no docent, especialment educadores i educadors i fisioterapeutes, tenen el problema, ja ben conegut, que no els gestiona educació, sinó Funció Pública. I han anunciat que estan treballant per assumir la gestió de la cobertura de les places d’aquest personal des d’Educació. Segons han informat hi ha 43 educadores i educadors per substituir.
La Conselleria també ha informat que la setmana que ve es publicarà la convocatòria del concurs de trasllats autonòmic en la qual s’incorporarà la modificació del barem proposada per STEPV. Sembla que el País Valencià és l’únic territori que modificarà el barem de mèrits del concurs de trasllats, segons ha informat la Conselleria, la qual ha tornat a recalcar que és l’única mesura legal que es pot implementar. Recordem que s’incrementarà de la manera següent l’apartat 1.1.1.:
1.1.1. Per cada any de permanència ininterrompuda com a personal funcionari de carrera amb destinació definitiva en el centre des del qual concursa:
Pel primer i segon anys: 4 punts per any (abans 2 punts).
Pel tercer any: 6 punts (abans 4 punts).
Pel quart i següents: 8 punts per any (abans 6 punts).

Això significarà que, si el Ministeri no modifica el seu barem en el concurs estatal, es retornarà a la puntuació anterior en els concursos estatals, ja que tots els territoris adopten el barem estatal, per la qual cosa hi haurà una diferència de puntuació entre el concurs autonòmic i l’estatal.

Etiquetat com a

junta de portaveus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR