Junta de portaveus

La Junta de Portaveus tracta el calendari de negociacions d’aquest curs

La Conselleria es compromet a convocar una Mesa Sectorial per a tractar la situació del professorat d’orientació en els CEIP

divendres 17 setembre 2021 16:55 h

Aquest matí ha tingut lloc la Junta de Portaveus per a tractar el calendari de negociació d’aquest curs 2021/22. La reunió ha estat presencial i la Conselleria ha donat en mà les seues propostes per a negociar després que els sindicats enviàrem prèviament els temes de negociació.

La Conselleria, encapçalada pel Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha acceptat alguns dels temes proposats per STEPV (adjuntem les propostes) i ha informat que altres temes proposats pels sindicats es poden abordar en pròxims cursos. Així i tot, s’ha donat un termini d’una setmana per estudiar les propostes de la Conselleria i aportar temes que els sindicats consideren urgents o necessaris incorporar en la proposta de negociació per aquest curs.
STEPV ha plantejat la necessitat de treballar per un pacte educatiu que calendaritze els diferents temes que no s’abordaran aquest curs i que són necessaris tractar per millorar les condicions laborals del professorat i la qualitat educativa.
Igualment, el Sindicat ha reclamat una Mesa Sectorial urgent per abordar la problemàtica generada per la incorporació del professorat d’orientació educativa, que pertanyen al cos de secundària, en els centres d’infantil i primària, fruit del Decret d’Orientació, una incorporació que, des del punt de vista del Sindicat s’ha produït precipitadament i sense tindre en compte les tasques, funcions i condicions laborals d’aquest personal, que són diferents de la resta de professorat dels CEIP. La Conselleria ha acceptat convocar aquesta Mesa Sectorial pròximament.
Un altre tema contemplat en la proposta de Conselleria per aquest mes de setembre és la negociació de l’oferta pública oposicions. STEPV considera molt precipitat abordar aquest tema tan prompte tenint en compte que s’està tractat el projecte de llei sobre la temporalitat del personal interí (Decret Iceta) en el Congrés dels Diputats i, per tant, l’oferta pública d’ocupació pot canviar. La Conselleria ha contestat que queda pendent la convocatòria d’oposicions del cos de mestres de l’oferta anunciada en 2017 i que consideren que el que puga sorgir del Congrés dels Diputats no afecta al que ja està pactat en 2017 entre l’exministre Montoro i CCOO, UGT i CSIF. Per tant, la idea de la Conselleria d’Educació és convocar les oposicions del cos de mestres en 2022, al marge del que passe amb el Decret Iceta en els pròxims mesos, plantejament que no comparteix STEPV.
En el torn obert, STEPV ha demanat la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, que serà després del 9 d’octubre i ha demanat l’aplicació de l’acord retributiu signat el curs passat per tal que el professorat en pràctiques de 2019 cobre els triennis i sexennis, es cree el departament de borses de treball i s’abone les quantitats acordades per a lluitar contra la bretxa salarial. La Conselleria ha contestat que preveuen que en la nòmina d’octubre o en la de novembre s’abonaran les quantitat acordades i, respecte al departament de borses de treball, depén de l’adjudicació de les places que correspon a la Conselleria d’Administracions Públiques.
El Sindicat també ha preguntat per la situació de l’accés a Càtedres de 2018, que estava judicialitzat i no s’ha resolt encara. La Conselleria ha informat que la setmana que ve donaran més informació sobre el tema, ja que pensen resoldre l’accés el més prompte possible.
Sobre la incorporació del personal opositor a les borses de treball, calculen que durant el mes d’octubre acabaran de comprovar les titulacions de les persones que no van aprovar i s’incorporaran a les llistes.

Propostes de STEPV

Propostes de Conselleria

Etiquetat com a

junta de portaveus

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR