Polítiques educatives

Les Marees per l’Educació Pública celebren la trobada “L’educació que volem” a Màlaga

Del 7 al 9 de juliol, les Marees de l’estat, de les quals forma part STEPV, debatran el document de propostes per una educació pública.

dilluns 22 juny 2015 11:52 h

Amb aquesta III Trobada, les Marees per l’Educació Pública volen tancar una etapa que es va iniciar a la I Escola de Tardor de Marinaleda al novembre de 2013, per iniciativa de Marea Verda Andalusia.

Cridem a les organitzacions polítiques i sindicals, a les federacions d’AMPAS i a tots els qui defensen l’escola pública

La situació política convida a fer una parada en el camí i concretar les propostes sobre “L’Educació que volem”. Aquest és el sentit de la “Carta per l’Educació” que s’aprovarà i presentarà durant les jornades.

La I Trobada celebrat a Panxón (Pontevedra) al juliol de 2014 va servir perquè la “marea verda” agrupada en Marees per l’Educació Pública i els diferents moviments que hem vingut lluitant per l’escola pública al llarg i ample de l’estat, passàrem de la postura reivindicativa a la propositiva.

En la II Trobada, celebrades a Madrid el desembre últim, es va adoptar l’acord de redactar la “Carta per l’Educació”. D’ella ja disposem de dues versions, una andalusa i una altra madrilenya, que serviran de base per a dotar-nos de la versió definitiva que puga ser assumida per tot l’estat.

Amb això apel·lem a les organitzacions polítiques i sindicals, a les federacions d’AMPAS i a tots els col·lectius que defensen l’escola pública de les agressions del neoliberalisme. Ha arribat el moment de construir en comú, entre totes i tots, el que mai va haver de deixar de ser comú.

El que necessitem ha d’anar més enllà de l’esbombat “pacte per l’educació” de les elits polítiques del bipartidisme.

Per a això, aquestes III Jornades han de ser el punt de partida d’una nova etapa en què comencem a materialitzar aquesta educació que volem.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR