Reforma educativa

Davant la possible derogació de la LOMCE, la Confederació de STEs-Intersindical reclama negociació i un acord social previ

L’administració torne a caure en l’error d’introduir canvis des de dalt, sense un debat profund i seriós amb les i els representants de la comunitat educativa.

dilluns 26 novembre 2018 11:30 h

Aquests dies la ministra d’Educació i Formació Professional ha presentat el text de l’Avantprojecte de Llei Orgànica pel qual es modifica la LOMQE. En aquest esborrany apareix, en una de les seues disposicions (la derogatòria única), la derogació de la Llei Orgànica 8/2013, de 9 de desembre, la coneguda com LOMQE o “Llei Wert”. La Confederació de STEs-Intersindical vol recordar que aquest era un compromís adquirit en el seu moment pels socialistes i per altres grups en seu parlamentària i, anant més al fons de l’assumpte, la nostra Confederació entén que aquesta derogació és la conseqüència lògica del profund rebuig que va suscitar la tramitació, aprovació i posterior desenvolupament de la LOMQE, i de les consegüents mobilitzacions mampreses per tota la comunitat educativa durant els anys 2012 i 2013.


Aquesta Confederació, com no podia ser d’una altra manera, acull satisfactòriament el fet que en aquest primer esborrany aparega arreplegada la derogació completa de la LOMQE; encara que alhora vol mostrar-se molt cautelosa davant la tramitació parlamentària de la nova Llei Orgànica. La situació política i els temps parlamentaris ens fan ser molt prudents a l’hora de donar per derogada definitivament la Llei heretada de l’època Wert.

Dit açò, la Confederació de STEs-Intersindical vol manifestar el seu desacord pel fet que l’administració torne a caure en l’error d’introduir canvis des de dalt, sense un debat profund i seriós amb les i els representants de la comunitat educativa, especialment de l’Escola Pública. Les modificacions que planteja l’esborrany de nova Llei en el conjunt del sistema educatiu no han sigut debatudes i correm el risc que aquest debat se circumscriga a l’àmbit parlamentari. Per a STEs-Intersindical l’anhelada estabilitat que demanem per al sistema educatiu no pot ser el producte d’aliances polítiques conjunturals, sinó la conseqüència d’un pacte entre els qui som part activa d’aquest sistema. Ara més que mai resulta imprescindible un acord amb els diferents representants de la comunitat escolar, de tal manera que la nova llei siga fruit del diàleg i del compromís amb una majoria social. Una llei basada en un gran consens previ amb el professorat, les famílies i els estudiants farà més difícil que una altra administració se senta legitimada per a canviar-la. El contrari és estar sembrant la llavor d’una nova contrareforma que sorgirà quan hi haja un govern de diferent color polític.

En conseqüència, la Confederació de STEs-Intersindical exigeix al Ministeri d’Educació i Formació Professional la immediata obertura d’una negociació a fons i real amb els representants dels diferents sectors de la comunitat educativa, perquè la nova Llei que sorgisca siga un instrument per a estabilitzar el sistema educatiu i millorar realment la seua qualitat.

Secretariat d’STEs – Intersindical
22 de novembre 2018


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Sobre la derogació de la LOMQE

23 novembre 2018 / 01:12 h