Reforma educativa

STEPV rebutja les declaracions ultradretanes de Pablo Casado (PP) sobre la derogació de la LOMQE

El nou president del Partit Popular, Pablo Casado, personatge amb un currículum educatiu fosc, està manifestant sense ambages la seua animadversió envers l’escola pública i el criteris pedagògics que l’han de regir amb un còctel reaccionari més propi dels anys cinquanta que dels temps actuals.

dimecres 28 novembre 2018 10:28 h

Davant la reforma de l’actual llei educativa i la derogació de la LOMQE engegats pel govern central, el líder del PP se situa encara més a la dreta de la Llei Wert, anuncia una esmena a la totalitat del futur projecte de la Llei Celaá i defensa eliminar les competències autonòmiques en Educació.

Casado completa la seua recepta recentralitzadora uniformant el sistema educatiu, la selecció del professorat i enfortint la Alta Inspecció Educativa, alhora que manifesta un clar menyspreu per una educació arrelada en el medi (”¿Qué pintan las autonomías decidiendo si solo se estudia el río de su pueblo o qué idioma se tiene que hablar en el recreo?”) i les llengües pròpies dels territoris.
Les acusacions d’adoctrinament al professorat no només de Catalunya, sinó també del País Valencià i de les Illes Balears están en la base de voler uniformitzar la tasca docent i els currículums a tots els territoris des del totpoderós Estat Central que defén. O el que és el mateix, apilicar l’article 155 tot arreu, sense cap mirament.

Si a això afegim la defensa de Casado d’elecció de centres, amb el manteniment dels privilegis de les classes dominants, les declaracions en contra de les persones migrants, l’oblit exprés de la coeducació i de el tractament de la diversitat a les aules, juntament amb la defensa de l’adoctrinament catòlic o militaroïde, STEPV ha de dir que el Partit Popular s’entesta en dinamitar qualsevol enteniment amb l’Escola Pública.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Sobre la derogació de la LOMQE

23 novembre 2018 / 01:12 h