Polítiques educatives

No hi ha prou amb modificar la LOMQE: cal la seua derogació total i immediata

STEPV a la Ministra Isabel Celaá

STEPV

dijous 08 novembre 2018 17:02 h

El Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEiFP) ha posat en marxa el procés de modificació de la LOMQE, imposada per l’anterior govern del PP i el seu ministre J. I. Wert, a través d’una primera consulta pública en la web del MEiFP, la qual serà completada amb posteriors negociacions tant amb la part política com social, segons declaracions de la mateixa ministra.

Cal recordar que la llei educativa més antidemocràtica, conservadora i centralista en la història recent de l’estat espanyol va ser massivament rebutjada des dels seus inicis per la comunitat educativa, la qual cosa va empentar a la pràctica totalitat dels grups polítics de l’oposició en el Congrés dels Diputats –entre ells el PSOE- a signar un document conjunt amb les organitzacions més representatives de l’Escola Pública, que comportava el compromís de derogar la Llei Wert en el mateix moment que el Partit Popular perdera la seua majoria parlamentària.
Des de la part social que ens pertoca també com a organització signatària –la Confederació d’STEs-i-, ara és el moment de recordar al govern de Pedro Sánchez, juntament amb els partits signants, el compliment del seu compromís. STEPV vol deixar ben clar que modificar no és el mateix que derogar. La comunitat educativa, sobretot la de l’Escola Pública, no va a acceptar maquillatges d’una norma imposada que, per sentit i ètica democràtiques, no hauria de tenir altra opció que la seua derogació clara i contundent, i la seua substitució per una altra llei educativa consensuada amb qui fonamentalment correspon, és a dir, amb la representació social de l’Educació Pública.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR