Polítiques educatives

Les Marees per l’Educació Pública, contra la LOMQE i les retallades

Davant del “pacte de PP, C ‘s i PSOE”, Marees per l’Educació Pública diu “no a un pacte educatiu sense la comunitat educativa”

dijous 30 novembre 2017 12:09 h

Marees per l’Educació Pública crida a seguir lluitant per la derogació immediata de la LOMCE, dels decrets de retallades i per un augment del finançament i de les plantilles en els centres públics.

Els assistents van compartir la preocupació davant les filtracions dels treballs de la Subcomissió parlamentària del “pacte”

Amb assistència de representants de Galícia, Madrid, Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Lleó i País Valencià, amb la participació d’STEPV, s’ha celebrat el passat cap de setmana a Madrid una reunió de coordinació de Marees per l’Educació Pública, la plataforma que agrupa les Marees verds i altres col·lectius que lluiten en defensa de l’Escola Pública. A les informacions dels presents, es van sumar aquelles procedents de comunitats que no havien pogut desplaçar-se a Madrid.
 
Al llarg de la reunió es va fer balanç de la situació del moviment i les lluites en defensa de l’Escola Pública, així com dels principals problemes que afecten els centres públics en aquest curs acabat d’iniciar en les diferents comunitats autònomes: falta de finançament per a infraestructures i millora de les instal·lacions dels centres; manca de personal, desorganització, incertesa del professorat interí i sobrecàrrega de treball; persistència de les retallades i l’augment previst en els Pressupostos Generals; les conseqüències nefastes de l’aplicació de la LOMQE encara en vigor; l’ofensiva ideològica neoliberal amb augment del control ideològic que posa en perill la llibertat de càtedra i l’autonomia de l’exercici docent… entre els que més afecten la qualitat de l’Educació Pública.

Els assistents van compartir la preocupació davant les filtracions dels treballs de la Subcomissió parlamentària del “pacte” per a la nova llei educativa. Tot apunta a un simple rentat de cara de la LOMQE que consolide la destrucció de l’Escola Pública, sotmesa a noves retallades.

Es van debatre diferents propostes d’accions conjuntes a emprendre des de Marees per l’Educació Pública i per les diferents Marees Verds de cara al 2n trimestre del curs i amb vistes a l’inici del pròxim.
 
Es va acordar centrar els esforços en tres línies prioritàries concretes per consolidar les lluites locals i coordinar-les:

  • Front de la LOMQE i el “pacte” polític a la subcomissió del Congrés: “cap pacte educatiu sense la comunitat educativa”;
  • Derogació dels decrets de retallades encara en vigor, de l’article 135 de la Constitució en què es basen i per un augment sensible del finançament i de les plantilles dels centres públics;
  • Desenvolupament per les comunitats educatives i defensa d’un ampli acord social i polític en què Marees per l’Educació Pública es compromet a seguir treballant a partir de la Carta per l’Educació Pública i del Document de Bases per una Nova Llei Educativa, plantejat per les Xarxes per una nova política educativa.

Finalment es va acordar que la pròxima trobada de coordinació tinga lloc al març, proposant-se com a data possible el dissabte dia 10.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR