Polítiques educatives

STEs-i espera la recuperació del diàleg social, la derogació de la LOMQE i la fi de les retallades

STEs-i felicita la nova ministra d’Educació, Ma Isabel Celaá pel seu nomenament i li transmet la necessitat de recuperar la dignificació de l’Educació Pública després del final d’una època tan lesiva, protagonitzada pels mandats de J. Ignacio Wert i Íñigo Méndez de Vigo.

La nova ministra d'Educació, Isabel Celaá

dijous 07 juny 2018 10:06 h

El sindicat considera urgent un canvi de rumb en la política educativa del nou Ministeri, per a la qual és imprescindible obrir el diàleg les i els representants de l’escola pública i la negociació en la taula sectorial. La derogació de la LOMQE no admet més dilació per a la majoria de la comunitat educativa, de la mateixa manera que la normativa que ha emmarcat les retallades educatives durant el govern precedent, especialment el RD 14/2012. Retornar l’exercici democràtic a les institucions educatives, establir la laïcitat en l’ensenyament, garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat, enfortir la coeducació a les aules, garantir a les autonomies el desenvolupament dels seus propis models educatius i seguir amb els processos de normalització i recuperació de les llengües pròpies.

El sindicat considera urgent un canvi de rumb en la política educativa del nou Ministeri

En l’àmbit dels drets laborals del professorat, cal reduir els seus horaris i les ràtios a les aules, recuperar el poder adquisitiu, recuperar la formació permanent i solucionar de manera inclusiva el problema de la interinitat, de manera que els processos extraordinaris de consolidació ara iniciats amb l’aplicació de l’Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública no suposen injustament l’exclusió laboral de milers de professores i professors interins, que reclamen legítimament garanties d’estabilitat a la feina.

STEs-i espera, per abordar totes les problemàtiques exposades, la ràpida telefonada de la ministra al diàleg, tant a nivell institucional com bilateral, al qual estarem especialment expectants.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR