Professorat interí

El Ministeri d’Educació pretén modificar el RD d’ingrés sense canvis en l’estructura

Incorpora algunes novetats però no modifica l’estructura de les proves d’oposicions i, per contra, pretén reservar places catalogades en anglés

dilluns 12 juliol 2021 12:04 h

El Ministeri va convocar una mesa de negociació per al pròxim dimecres 14 de juliol però s’ha suspés a causa del nomenament de la nova Ministra d’Educació, Pilar Alegría. En aquesta mesa de negociació estava previst tractar la modificació del Reial Decret 276/2007 pel qual es regulen les oposicions, que adjuntem.

Si la nova ministra no atura la proposta del Ministeri, l’actual model d’oposició continuarà igual

Els canvis proposats tenen a veure amb actualitzacions de nomenclatura (per exemple, es parlava del cos A i B, quan actualment són el cos A1 i A2) o que es tinga en compte la situació de maternitat durant l’any de pràctiques, com ja tenim regulat al País Valencià.
També es modifica l’annex V de titulacions declarades equivalents a efectes de docència per incorporar les especialitats d’FP que compten amb titulació universitària, d’acord amb allò establert en la LOMLOE. Una altra modificació afecta als mèrits.
I s’introdueix una mesura molt perillosa i que compta amb el rebuig absolut del Sindicat: i és que es podran determinar places d’una especialitat que requerisquen l’acreditació del coneixement d’una llengua estrangera. Per al Sindicat aquest fet comportarà una desregularització de les condicions laborals del professorat perquè a continuació res no impedirà que s’oferisquen places en el concurs de trasllats amb el requisit d’anglés, que recordem que no és una llengua oficial, alterant així drets consolidats del funcionariat de carrera, com està passant ja amb el professorat interí amb les places catalogades en anglés en les adjudicacions.
I pel que fa a qualsevol modificació de l’estructura de les oposicions, ni rastre de cap mesura: ni les proves seran no eliminatòries, ni hi haurà més transparència en el procediment, ni es tindrà dret a la revisió de les proves, ni res de res.
Algun dels sindicats signant de l’acord amb Iceta per a acomiadar al personal interí als tres anys de treball, està assegurant que el Decret Iceta anirà acompanyat de millores en el model d’oposicions, millores que no es troben per cap lloc, sinó més aviat el contrari.
A no ser que la nova ministra ature aquesta proposta de modificació del ministeri, fins ara encapçalat per Isabel Celaá, i accepte un canvi profund del model d’oposicions, tot continuarà igual.

Descarrega’t la proposta del Ministeri ací


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR