Dignitat del professorat

STEPV critica la creació d’un nou cos del professorat de formació professional, quatre mesos després de suprimir el de professors tècnics

La ministra Isabel Celaá ha fet l’anunci en la seua compareixença d’avui a la Comissió d’Educació de Congrés i detalla que la seva creació s’inclourà en la nova Llei de Formació Professional.

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá

dijous 27 maig 2021 10:51 h

En el dia d’avui, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá ha comparegut a la Comissió d’Educació i FP de Congrés dels Diputats, on ha anunciat la creació d’un nou cos docent de “Professors especialistes en sectors singulars de la formació Professional “. El nou cos es englobarà en el grup funcionarial A2, és a dir, el mateix subgrup a què pertany el cos tècnic de Professors d’FP que la LOMLOE publicada al BOE el 30 de desembre passat, va declarar cos a extingir.

És difícil d’entendre els vaivens als quals el Ministeri de la Sra. Celaá està sotmetent a professorat d’FP

És difícil d’entendre els vaivens als quals el Ministeri de la Sra. Celaá està sotmetent a professorat d’FP. L’única cosa que s’entén amb una claredat meridiana és la incertesa i el desconcert que es desprenen de les seues decisions.

Cinc mesos després d’aprovada la nova llei orgànica, cap professor d’FP ha pogut integrar-se al subgrup A1 perquè el Ministeri no ha posat en marxa el procés que ho permeta. Ara ens assabentem que es crea un nou cos per als que no puguen accedir a l’A1. Aquest professorat pertanyent a un cos a extingir per decisió de la mateixa Ministeri i amb els seus mateixos responsables a l’front. No és difícil imaginar la frustració i la inquietud d’aquest professorat que assisteix amb estupefacció als canvis de rumb d’un Ministeri d’Educació sense nord.

Això sí, hi ha un denominador comú en el que estableix la LOMLOE i el que ha anunciat avui la ministra: la divisió d’un professorat que treballa de manera conjunta i coordinada en els nostres centres educatius, amb resultats més que satisfactoris i que aquestes decisions ministerials posen perill tot això.

Des d’STEPV creiem que tot el professorat que actualment es troba integrat en el cos de professors tècnics de Formació Professional ha de ser adscrit directament a el cos de professors d’ensenyament secundari, amb els mateixos drets que el cos en què s’integren, amb el consegüent reconeixement laboral, professional i retributiu. A igual treball, les mateixes condicions.

Si de veritat es vol apostar per una Formació Professional de qualitat i estretament lligada a el sector productiu, aquest ha de ser el camí. El contrari són paraules buides. No es pot parlar de dignificar l’FP i, al mateix temps, desposseir-la del seu major actiu, el capital humà que al llarg de més de 50 anys ha estat el responsable de situar-la en unes cotes de prestigi que ni els que la van crear llavors van poder imaginar.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR