Condicions laborals

La Confederació de STEs-i continua urgint una solució al Ministeri d’Educació sobre el Professorat Tècnic d’FP

La solució només pot passar per la integració de tot el professorat afectat en el mateix cos de professors, sense deixar a ningú arrere

dimarts 02 març 2021 12:10 h

La Disposició addicional onzena de la LOMLOE declara el cos de Professorat Tècnic d’FP com a cos a extingir. Quan es complirà un mes de l’entrada en vigor d’aquesta llei, res sabem encara sobre els plans del Ministeri respecte a aquest professorat. Totes les organitzacions sindicals amb presència estatal que tenen representació en la Mesa de Negociació del Personal Docent no Universitari van demanar el passat 19 de gener que es convocara una reunió de la Mesa, per a abordar -entre altres- aquest assumpte. El ministeri, per fi, ens va convocar per el 24 de febrer.

La Confederació de STEs-i ha presentat Mesa la següent proposta:

-Ningú pot eixir perjudicat per l’aplicació d’aquesta nova llei orgànica. A la totalitat del professorat tècnic de Formació Professional li han de ser reconeguts els seus drets, de tal manera que les seues condicions laborals s’igualen amb les del Professorat de Secundària, amb qui comparteix lloc de treball, horaris, alumnat i altres responsabilitats.

-L’adscripció directa al cos de Professors de Secundària de tots els docents de Formació Professional a la data de publicació de la llei.

-Que es conserven les titulacions equivalents a l’efecte de docència del RD 276/2007.

-Revisar i actualitzar amb noves titulacions l’RD 276/2007, la majoria de les especialitats poden impartir docència entre tres i huit famílies professionals.

-Retroalimentar l’FP amb gent especialitzada. Un gran nombre de persones s’estan formant com a Tècnics Superiors d’FP per a impartir docència.

-La figura de professor especialista ha de ser una cosa excepcional, havent de revisar-se, i no una forma de contractació que permeta estalviar diners a les administracions, a costa de les condicions laborals del professorat i de la qualitat d’ensenyament.

És necessari recalcar que està en joc, d’una banda, el futur i la qualitat de la Formació Professional, i d’una altra, les condicions laborals i el lloc de treball de milers de professores i professors tècnics que són, segons les dades que van aportant les comunitats autònomes, la major part del que actualment imparteixen aquest tipus d’ensenyament. No es tracta, com ha repetit en més d’una ocasió la Directora General de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Clara Sanz, d’un “xicotet percentatge del professorat tècnic” el que es podria veure perjudicat (al voltant de 2.000 segons les seues estimacions), sinó de la majoria d’aquest cos integrat per més de 30.000 docents.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR