Condicions laborals

STEPV enceta una campanya per l’equiparació salarial del professorat tècnic d’FP

STEPV ha defensat històricament que s’agrupen tots els cossos docents en un únic cos, i l’equiparació salarial del professorat tècnic d’FP (PTFP) amb el professorat de secundària (PS) és un pas mes endavant en eixe camí. El Sindicat ha convocat assemblees per acordar accions que la reivindiquen.

dimarts 26 febrer 2019 11:47 h

Actualment els requisits d’accés als dos cossos de professorat amb docència en Formació Professional ja són titulacions universitaris, i només es manté de moment accés amb titulacions equivalents en 10 de les 29 especialitats de PTFP. La realitat del dia a dia i la normativa demostra que les condicions laborals del professorat d’ambdós cossos són les mateixes: desenvolupament de currículums comuns, nombre d’hores lectives i complementàries, responsabilitat per càrrecs en els mateixos centres, i amb docència amb el mateix alumnat.

No estem parlant d’una equiparació de competències i funcions a l’hora de l’atribució docent per especialitats, sinó simplement d’una equiparació salarial una vegada els requisits d’accés i les condicions laborals són les mateixes en els dos cossos. No té sentit mantindre aquesta diferència salarial, ja que a igual treball igual salari.

En el País Basc existeix un complement salarial que equipara les retribucions de PTFP amb les de PS, i estan en marxa en estos moments diverses accions judicials en altres comunitats autònomes per aconseguir-ho.

STEPV ha acordat emprendre accions per tal de demanar aquesta equiparació retributiva, que ha sigut estudiada pels seus serveis jurídics, i manté contacte amb sindicats d’altres territoris i amb entitats que defensen eixa mateixa reivindicació per treballar conjuntament.

Volem compartir amb el professorat el treball realitzat al respecte i exposar les possibles actuacions en les assemblees que convocarem pròximament i a les quals us animem a participar:

  • 12 de març en STEPV de Valencia (Juan de Mena, 18) a les 18:00
  • 25 de març en STEPV d’Alacant (Glorieta Poeta Vte. Mogica, 5 - 12) a les 18:00
  • 2 d’abril en STEPV de Castelló (Marqués de Valverde, 8) a les 18:00

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR